Кемал Кълъчдароглу, лидерът на опозицията в Турция, който се надява

...
Кемал Кълъчдароглу, лидерът на опозицията в Турция, който се надява
Коментари Харесай

Вероятният бъдещ президент на Турция Кълъчдароглу обвини Русия в разпространение на "тежки фейкове"

Кемал Кълъчдароглу, водачът на опозицията в Турция, който се надява да размени президента, Реджеп Тайип Ердоган, упрекна Русия в разпространяване на " конспирации и тежки фейкове " преди идните избори в страната. Това оповестява европейската редакция на Politico.
 
В Twitter Кълъчдароглу написа на съветски език: " Скъпи съветски другари, вие стoите зад монтажите, конспирациите, тежките фейкове и записите, които бяха разкрити в нашата страна през вчерашния ден ". Той не даде повече детайлности. Кълъчдароглу изиска от Русия да не се възползва от турската страна след 15 май и да не се намесва в изборния развой.
 

Дорогие русские друзья,
Вы стоите за монтажами, заговорами, контентом Deep Fake и записями, которые през вчерашния ден были разоблачены в этой стране. Если вы хотите продолжения нашей дружбы след това 15 квас, держите руки подальше от турецкого государства. Мы по-прежнему выступаем за…
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 11, 2023

 
Тези мнения идват откакто различен опозиционен претендент, Мухарем Индже, разгласи, че се отдръпва от президентската конкуренция. " Оттеглям се от конкуренцията. Правя това за родината си ", съобщи Индже на конференция.
 
По-рано в четвъртък прокуратурата в Анкара заяви, че стартира следствие след появяването в обществените медии на секс запис, който се твърди, че е на Индже, съобщи " Фокус ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР