Казах на Макрон да не правят това, заяви президентът Доналд

...
Казах на Макрон да не правят това, заяви президентът Доналд
Коментари Харесай

САЩ ще облагат френското вино в отговор на цифровия данък

Казах на Макрон да не вършат това, съобщи президентът Доналд Тръмп

След като Сенатът на Франция утвърди дигитален налог от 3% за американските софтуерни компании, Съединени американски щати ще отговорят с облагане на вноса с френско вино (снимка: CCO Public Domain)

Президент ът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че ще таксува вноса на френски виновност в отговор на решението на френския Сенат да вкара налог, ориентиран към огромните американски софтуерни компании.

Миналата седмица Тръмп сподели на френския президент Емануел Макрон, че е угрижен за оферти налог върху цифровите услуги, напомня Ройтерс. Според него, в случай че някой таксува с налози въпросните комании, това би трябвало да бъде тяхната родна страна – Съединени американски щати.
още по тематиката
С обява в Twitter Тръмп заплаши с съдбоносен отговор „ нелепостта на Макрон ”. Нещо повече, той акцентира, че постоянно е считал, че „ американското вино е по-добро от френското!”.

Вчера ръководителите на две страни разискаха въпроса за налозите по телефона. По-късно Тръмп съобщи пред кореспонденти, че решението на Франция за данъчно облагане е неправилно. „ Не трябваше да вършат това ”, сподели Тръмп.

Съединени американски щати са най-големият пазар за френски виновност и спиртни питиета, които от своя страна са вторият по величина износ на Франция след производството на авиокосмическата промишленост. Миналата година износът на френско вино в Съединени американски щати възлиза на 3,2 милиарда евро – съвсем една четвърт от целия експорт на френско вино.

Преди две седмици френският Сенат утвърди налог от 3%, който ще се ползва за приходи от цифрови услуги, получени от компании с доходи от над 25 милиона евро във Франция и 750 милиона евро в международен мащаб. Данъкът се вкарва със задна дата – той би трябвало да бъде обезщетен за приходи, получени от началото на 2019 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР