Kато процентно съотношение спрямо общия брой на постъпващите при нас

...
Kато процентно съотношение спрямо общия брой на постъпващите при нас
Коментари Харесай

Жалбите срещу телекоми намалели с 20%

Kато процентно съответствие по отношение на общия брой на постъпващите при нас тъжби, тези против телекомите понижават. Ако допреди година-две те бяха към 50%, в този момент са 30%, а чакам в идващите интервали да стават все по-малък %. Същевременно обаче този бранш си остава най-чувствителният и към момента жалбите в него са най-вече. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред " Дарик ".

Той подсети, че потребителите не са длъжни да преподписват срочните си контракти, когато наближава датата на тяхното приключване. И добави, че „ никога няма да изгубят, в случай че откажат да го сторят, изискат други условия или не подхващат каквото и да било”.

Маргаритов изясни, че когато един срочен контракт не бъде възобновен за избран период, то той се трансформира в неопределен. „ Макар и да загубите някои от преференциалните условия, които сте употребили, до момента в който договорът е бил срочен, в случай че се трансформира в неопределен и след това имате атрактивна оферта за същите услуги при по-изгодни условия, постоянно бихте могли да прекратите този неопределен контракт единствено с едномесечно предупреждение, без да дължите каквито и да било неустойки”, обясни той.

Председателят на КЗП цитира резултатите от неотдавна извършено от националните органи изследване на територията на Европейския съюз, което очерта най-често срещаните неравноправни клаузи в договорни условия сред консуматори и снабдители на цифрови услуги.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР