Пентагонът ще предостави на Украйна ракети за противовъздушна отбрана Patriot

...
Пентагонът ще предостави на Украйна ракети за противовъздушна отбрана Patriot
Коментари Харесай

Пентагонът ще приоритизира доставките на системите Patriot за Украйна

Пентагонът ще даде на Украйна ракети за противовъздушна защита Patriot и артилерийски муниции като част от новия пакет за военна помощ на стойност 6 милиарда $. Това разгласи в петък министърът на защитата Лойд Остин.

Украинският президент Володимир Зеленски по-рано съобщи, че Patriot са " незабавно " нужни за посрещане на възходящата съветска въздушна опасност и " могат и би трябвало да избавят животи още в този момент ".

Източник удостовери пред Би Би Си, че тези 6 милиарда $ са част от пакета за помощ в размер на 60 милиарда $, подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън в сряда, който включва и 1 милиарда $ по-неотложна помощ.

През идващите години Украйна ще получи създадени в Съединените щати муниции за зенитните системи Patriot и NASAMS, системи за противопоставяне на дронове, снаряди с точно ориентиране и бронирани машини.

На този декор Военновъздушни сили на Украйна оповестиха за ракетна опасност в страната тази нощ, като все още няма данни за жертви или ранени. Според украинските военни ракети са летели в западна посока към областите Виница, Хмелницки и Тернопол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР