Изключително интензивен валеж в рамките на 40 минути с количество

...
Изключително интензивен валеж в рамките на 40 минути с количество
Коментари Харесай

Пороен дъжд, продружен с градушка заля Плевен/СНИМКИ-ВИДЕО/

Изключително натоварен дъжд в границите на 40 минути с количество от 38 литра на квадратен метър мина над град Плевен вечерта на 8-ми май.

Валежът стартира малко преди 20:00 часа като беше съпроводен и от градушка с размер на ледените зърна към 5 милиметра.

Това удостовери за Дарик радио шефът на Национален институт по метеорология и хидрология – Плевен Мартин Мачев.

Той означи, че на други места в област Плевен като град Кнежа въобще не е имало дъжд като дъжд е паднал в град Пордим с количество 11 л на кв метър.

За утрешния ден 9-ти май е разгласен още веднъж жълт код за значителни превалявания.

Над 30 са постъпилите сигнали на горещия телефон на Община Плевен 064 881 323 за проблеми вследствие на падналата мощна градушка над Плевен.

Сигналите са за наводнени приземни етажи, изби и срутване на земна маса.

Всички сигнали се препращат към противопожарната работа, с цел да се предприеме отводняване.

Сигнали за закъсали коли има от региона на ниските точки на града – в региона на Кооперативни пазар, посока жк „ Сторгозия “, региона на цех „ Мизия “.

По време на бурята е спряно придвижването на тролейбусите поради сигурността на пасажерите и водачите. Няма нанесени вреди по контактната мрежа.

По информация от шефа на общинското сдружение „ Тролейбусен превоз “ инж. Ангел Несторов, има голямо проваляне в региона на пицария „ Дежа Вю “, което постанова тролейбуси с номера 31, 1 и 19 да се движат по краткотраен обходен маршрут. Движението в идващите часове в тази част на града, до премахване на казуса, ще става, както следва: Втора клинична база – ул. „ Хаджи Димитър “ - ул. „ Дойран “ /при кръстовището на ДНА/, след което тролейбусите ще не престават по нормалния маршрут в посока Община Плевен.

Заради наводненията при Кооперативния пазар и хипермаркет „ Билла “ в този регион – секторът там е затворен за придвижване. Това прави невероятно придвижването на тролеите към жк „ Сторгозия “.

Тролейбусите с номера 5 и 6 в посока жк „ Дружба “ се движат обикновено към този миг, осведоми инж. Несторов.

Кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов издаде заповед всички почистващите компании да стартират незабавно в утринните часове на утрешния ден почистването на града откакто водата се оттече.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР