Всички ние сме част от колективното съзнание. Това означава, че

...
Всички ние сме част от колективното съзнание. Това означава, че
Коментари Харесай

Колективното съзнание и Юга цикълът

Всички ние сме част от груповото схващане. Това значи, че всички дружно сме виновни за основаването, изцелението и опазването на живота на Земята. Ако си представим, че всички сме осъзнали това в дълбочина, би следвало търсенето на висше схващане да е най-важното пътешестване в живота ни.
Висшето схващане би било по-важно от парите, славата или материалния свят, тъй като с по-развито схващане всеки би могъл да изпита блаженството. Ако всички непрекъснато работехме за повишение равнищата на схващане, нямаше да има война, апетит, малтретиране, заболявания и ненавист. Мъжките и женските сили ще бъдат в баланс и няма да има естествени бедствия или екологични закани за планетата. Светът би бил доста по-различно място.
Преди доста, доста години по този начин сме живели на Земята. Имало е време в историята на човечеството, когато висшето схващане е било висша полезност и е царувало навсякъде. Това се е случило през Златния век и е част от цикъл, прочут като „ Великата година “ или Юга цикъла.


Юга цикълът наблюдава Слънцето, Земята и планетата Сириус

Желязната ера е мястото във времето, където съзнанието се губи и се заменя с его, лакомия, материализъм, битка за власт, сласт. По време на желязната ера нашите духовни сили и дарба да издигаме съзнанието са затъмнени от първоначални желания.
Юга цикълът продължава 24 000 години. През тези хилядолетия планетата Земя и нашето групово схващане са задвижвани от преходи от високо схващане към ниско схващане. Фигуративно можем да си представим тези великански изрезки време като естествените сезони. Например – Желязната ера е „ зимата “ на човечеството. Съзнанието е приспано и ние забравяме кои сме в действителност.
През „ лятото “ обаче ние имаме цялостен достъп до нашите сили и капацитет и можем да стигнем до по-високи равнища на схващане, до други измерения и да изтегляме интуитивна и телепатична информация.

Смята се, че през 2012 година най-сетне сме излезли от Желязната ера или Кали Юга в Бронзовата ера

През Бронзовата ера съзнанието стартира постепенно да се издига. Все повече и повече хора стартират да осъзнават своята нематериалност и от ден на ден и повече хора са отворени към енергийни същности неща като кристали, духовно излекуване, пътешестване във вътрешността, към дълбините на същинското ни аз и търсене на смисъла.
След Бронзовата ера прекосяваме към по-високо равнище на схващане, известно като Сребърната ера и по-късно към най-високото равнище на схващане, което е известно като Златната ера. Това придвижване е известно като възходящо схващане.
След Златната ера се връщаме в Сребърната, след това още веднъж в Бронзовата и Желязната. Това придвижване е известно като низходящо схващане.
По време на Златната ера нашите мъдри предшественици са разбрали, че ще би трябвало да загубим равнищата си на схващане през Желязната. Ето за какво те са ни оставили скрити знаци на доста места по планетата, тъй че като ги открием да си спомним кои сме в действителност и нашия чист капацитет.
Тези знаци са в мощно енергийни точки на свещени места като Стоунхендж и Великите пирамиди в Гиза. Откриват се и в антични артефакти като свитъците от Мъртво море, в антични храмове и доста други.
Колкото по-високо се издига съзнанието ни, толкоз по-вероятно е да продължим да разкриваме от ден на ден от тези знаци и да разбираме какво в действителност съставляват те.
Работници на светлината, земни ангели и звездни семена също се изпращат на Земята през тъмните интервали, с цел да носят напомняния.
Юга цикълът не наблюдава съзнанието на самостоятелно, а по-скоро на световно равнище. Това оразмеряване на времето се употребява за установяване на ерата на човечеството, в която се намираме, и накъде се насочваме като общество.
Юга цикълът съответствува с астрологичните столетия. Смята се, че когато преминахме в епохата на Водолея на 21 декември 2012 година, ние сме минали и в Бронзовата ера.
Следващата смяна за влизане в Сребърната ера е в сходство с нашето придвижване в Епохата на Козирога. А към Златната ера човечеството ще минава в Епохата на Скорпиона.

Златната ера продължава най-дълго - 9600 години, Сребърната - 7200 години, Бронзовата - 4800 години, а Желязната ера - 2400 години

Астролози и езотерици са на мнение, че човечеството няма да доближи Златната ера още веднъж преди 7700 година сл. Хр.
Интересно е, че нашата планета се движи през тези цикли на високо и ниско схващане с причина. Въпреки че този цикъл следва наклонност от 24 000 години, всякога, когато преминем през цикъла, нашето схващане се измества и напредва по нов метод.
Това е съвсем като да сме в Желязната ера или в „ зимата “ на съзнанието, само че ни се разрешава да разберем нови неща и да разкрием повече за човешката същина и на какво в действителност сме способни.
Въпреки че Желязната ера може да се преглежда като „ неприятна “, а Златната ера като „ добра “, не трябва да обясняваме тези процеси на мирозданието с толкоз повърхностни избрания. Всеки служи на личната си цел и всеки интервал от време е значим по собствен метод.
За първи път чух за Юга цикъла, откакто гледах „ Кодът на пирамидата “. (Документална поредност от 2009 година Петте епизода изследват полетата на пирамидите и античните храмове в Египет, както и антични мегалитни обекти по целия свят. Въз основа на задълбочени проучвания, направени в 25 пътувания до Египет и 51 други страни по света, „ Кодът на пирамидата “ търси знаците на матриархалното схващане, античното знание и комплицираната технология в Златната ера. Авторката дава отпратка към Amazon, само че сериалът е качен и в Youtube – бел.ред.)––––Авторът на тази публикация е Танааз. Танааз е основател на Forever Conscious. Тя е подсъзнателен астролог и се стреми да употребява писането си, с цел да лекува и въодушевява. Тя е и създател на няколко книги, в това число „ Силата на позитивната сила “, „ Послания за душата “ и „ Моите джобни мантри “. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР