Гордана Силяновска, която по всяка вероятност е победителят в президентските

...
Гордана Силяновска, която по всяка вероятност е победителят в президентските
Коментари Харесай

Гордана Силяновска спечели изборите в Северна Македония

Гордана Силяновска, която по всяка възможност е спечелилият в президентските избори в Северна Македония и първата жена президент на страната, благодари на гласувалите за нея и даде обещание да бъде президент на всички жители, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Искрено се запитвам с какво заслужих тази чест. Подготвях се, приказвах това, което мисля, а не това, което би трябвало, само че премията е неоценима. Това е голяма отговорност. Гражданите демонстрираха имунитет и дадоха отпор на натиска, тъй като да призоваваш за протест е напън ”, съобщи в централата на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска, до момента в който ВМРО-ДПМНЕ към този момент се готви за отбелязване на изборната победа на централния площад в Скопие.

„ Ако не си мерите думите през днешния ден, на следващия ден мъчно ще влезете в разговор, забавно ми е каква ще бъде оценката за тези избори. Нямах доста време да проследя думите на Пендаровски, само че хванах няколко акцента от тях. Критиката към протеста и опита да се открадне изборното право на жителите е добра констатация. Тази оценка има в себе си държавническо отношение ”, съобщи Силяновска.

При обработени 77,88 % от протоколите в президентските избори сред нея и Стево Пендаровски разликата е 227 хиляди гласа в нейна изгода, демонстрират данните на Държавната изборна комисия.

Гордана Силяновска Давкова е професор по конституционно право в Правния факултет " Юстиниан Първи " към Университета " Св. Св. Кирил и Методий " в Скопие, специалист по избори в Организация на обединените нации и заместник-председател на групата на самостоятелните специалисти по локално самоуправление към Съвета на Европа, съгласно известие на ВМРО-ДПМНЕ, оповестено при оповестяването на кандидатурата й.

Родена през 1953 година в Охрид, Гордана Силяновска беше претендент за президент, повдигнат от опозиционната партия и на президентските избори през 2019 година, когато стигна до балотаж с досегашния президент на Северна Македония Стево Пендаровски. Тя е била също по този начин народен представител и министър без портфейл в държавното управление на Бранко Цървенковски.

Ако окончателните резултати от изборите потвърдят успеха й, тя ще бъде шестият президент на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР