На 9-ти май винаги има сериозно напрежение, което просто може

...
На 9-ти май винаги има сериозно напрежение, което просто може
Коментари Харесай

Столична община забрани „Безсмъртният полк на България“

На 9-ти май постоянно има съществено напрежение, което просто може да се реже с нож. Тази година стана ясно, че Столична община е решила да забрани изцяло по този начин нареченият Митинг – шествие „ Безсмъртният полк на България “, който се провеждал в памет на 35 хиляди жертви, починали в битката против фашизма в България и за освобождението на Европа. Точно подобен e-mail получихме в редакцията, изпратен от господин Светозар Съев. Г-н Съев даже ни демонстрира жестоката реалност  още в първото изречение:

„ Фашизмът се възражда в България и Европа. “

След това идва и общителна молба за отразяване на обстоятелствата, че Столична община в действителност е отказала провеждането на нещо сходно. Тъй като почитаме читателите, незабавно взехме решение да се заемем със задачата. Нека стартираме с малко история, защото към този момент е ясно на аудиторията, че същата е от изключително значение. За да проверим дали в действителност фашизмът се е възродил в България, пък и Европа, дано обърнем внимание и на неговото изключително значение.

Кратка информация в Уикипедия показва, че фашизмът е крайно-дясно, властническо, ултра националистическо и политическо придвижване. Характеризира се с деспот, централизирана власт, военно наличие, принудително угнетяване на опозицията, както и религия в обществената подчиненост, послушание за сметка на избрани ползи, както и търсенето на положителното в името на националния интерес или расата, намесвайки се директно в живота на хората и стопанската система.

По мнение на някои историци, главната концепция е, че приказваме за общество, което може да се активизира бързо и да запълни празнините в армията, гарантирайки боеспособност и мощ. Логично е, че се заражда при започване на XX век след Първата Световна война, когато Мусолини идва на власт в Италия, а самата страна търси всевъзможни способи, с цел да отмъсти за позорната си загуба. Фашистите постоянно желаят единствено една партия на ръководство, стремят се към затворена стопанска система, която да е задоволително мощна, с цел да разреши естественото битие на страната. Забавно е, че латинската дума „ fasces “ автоматизирано значи – сноп пръчки.

Не знаем дали се е въодушевил от Крум за тази идеология, само че няма по какъв начин да бъдем сигурни. Ако имаме вяра на господин Съев, то би трябвало да стартираме да се тормозим от обстоятелството, че страната ни е покорена от безусловно зло, въпреки всичко знаем и по какъв начин приключва Втората Световна война. Проблемът е, че фашизмът като че ли не се заражда в България, прочее не се заражда и в Европа. На първо място ще открием, че в България е изключително елементарно да се направи партия, всеки има свободата да гласоподава, въпреки и в множеството случаи да не го прави.

Страната ни продължава да търгува с разнообразни други страни, изнасяйки най-различни артикули, както и внасяйки такива. Не е належащо да има готовност на българи, въпреки и през последните няколко години да се шириха най-различни пропагандни материали, в които съветската посланичка споделила, че българите щели да вървят в Украйна. Това трябваше да се случи през 2022 година и още един път през 2023 година и до през днешния ден няма нищо сходно. Следователно не се усещаме нито в тирания, нито като възродители на фашизма.

Проблемът се крие другаде и въпреки да е мъчно, имаме намерение да му обърнем внимание, защото е от изключително значение да разберем един път вечно, че когато се употребяват думи, които не са познати, дезинформацията постоянно печели.

Г-н Съев ни изпрати и писмото, което е изпратено на практика до всяка медия и институция в страната, с цел да се обърне внимание, че „ Безсмъртният полк на България “ не може да се организира. Въпросното писмо е дело на съдружие „ Български Национален съвет за МИР “. Странно, през последните години сме считали, че мирът се реализира благодарение на политика, разсъдък и разсъдък. Не виждаме и потребност от сходно съдружие, само че откакто участва думата „ МИР “ и на първо място можем да открием доста и най-различни изявления, освен това в най-различни известни и пропагандни канали, където Русия – добра, а Съединени американски щати – зла, започваме да се замисляме и за тежката труженик за митинг-шествието на 9-ти май.

През последните няколко години станахме очевидци на най-различни флаш-моб осъществявания, първо бяха пред Монумента на Окупационната Червена войска, а по-късно и пред други по-интересни и вълнуващи места. България е известна с любовта си към съветската тирания, прокраднала се тук посредством марионетки като бай Тошо, а монументи за българо-съветската дружба може да откриете във всяко едно село.

Паметникът значи памет, най-малко по този начин споделяха някои от най-големите русофили в страната, когато вършиха маневри за отбрана на МОЧА. Единственият проблем е, че паметта е доста слаба, когато приказваме за жертви на комунизма, приказваме за партизаните, които са се борили против фашизма в България, най-често с ограбването на ферми, нападението на селски кметства, атентати в църкви, като Света Неделя и още доста други. Последното даже не е по време на Втората Световна война, затова можем да приказваме и умерено за по този начин наречените терористични организации, за каквито са приети след рухването на прословутия режим.

Втори забавен миг е, че макар безкрайните осъществени закононарушения на въпросните 35 хиляди души, които са се борили против фашизма, един проблем е, че съгласно статистиката, България губи към 8337 боеца, към 9155 са изчезнали и към 22 958 души са ранени. Не разбираме за какво господин Съев приказва за 35-хиляди души, само че най-вероятно засяга партизаните, които са избрани със закон за терористичен режим.

И защото мнозина обичат да ни приказват за убитите деца в Ястребино, статистиката доста съществено показва, че по време на Втората Световна война, партизаните-терористи са били едни от най-големите палачи на цивилни, а всяка една несгода по-късно е преписана на царската войска. Ако задачата на „ Безсмъртният полк на България “ е да възпее убийци и терористи, то избираме въобще да го няма.

Друг необикновен проблем в този случай е, че България продължава да се дефинира като вражеска страна съгласно политиката на Руската федерация, а на 9-ти май се чества „ Денят на успеха “. Единственият проблем е, че сходни митинг-шествия постоянно са под патронажа на съветското посолство, откъдето нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова е постоянно подготвена да ни подсети, че в случай че не са били руснаците, ние сме щели да бъдем единствено София, да не съществуваме и още куп други забавни изказвания, които като че ли бягат надалеч от действителността.

Да, съветски бойци са умирали на Шипка, а и освен, само че по-късно Руската империя е поискала много злато за свършената услуга, като още тогава е очаквала да бъдем още един черноморски спътник. Мокрият сън на Съюз на съветските социалистически републики се реализира след Втората Световна война, когато най-сетне ни трансформира в колония и куче, пазещо нейните персонални ползи. Разбира се, през всички тези години, страната ни банкрутира няколко пъти и се оказва, че никой не е живял толкоз добре, до момента в който множеството философи просто с усмивка споделят, че топлите мемоари идват с помощта на половата интензивност на тогавашното потомство.

Да продължим, 9-ти май е „ Денят на успеха “, а в Руската федерация няма град, който да не отбелязва „ безсмъртни полкове “ и всевъзможни други. Исторически видяно е даже занимателно, че след толкоз доста години, Русия доста упорства да чества тази победа, вместо успеха над Наполеон и всяка друга войска. Ако би трябвало да бъдем почтени, казусът се крие в неприятния звук, проявлението на зъбки и надменното държание, което постоянно се показва. Странно е, че България продължава да бъде нация, стремяща се да одобри всеки един етнос и да живее в относителен мир, демонстрирайки тъкмо противоположното, което господин Съев показва: „ Фашизмът се възражда… “. Не се възражда, запазете успокоение.

Не желаеме да почитаме паметта на терористи, избираме да забележим имената на българските бойци, които са починали, прочее бихме се радвали да има тяхна паметна плоча, каквато в миналото е имало пред НДК и по-късно беше демонтирана, с цел да се даде воля на новите усеща, както един сътрудник наричаше онази арт апаратура – седмокрил петохуйник. Какво друго можем да кажем, ами като че ли е време да приемем обстоятелствата, нямаме потребност от комунизъм, развяване на знамето на Съюз на съветските социалистически републики и е задоволително просто да се познава историята, с цел да се знае, че този строй няма да се повтори, няма да има родени от аленото знаме и други сходни извращения.

С цялото си почитание към господин Съев и желанието за мир, следим и други странни изявления, които като че ли не приказват толкоз за мир, а по-скоро за наклоняване на везните в непознат интерес. От прегледаните материали и показаните дейности, въпросното съдружие по-скоро се стреми да показа запада като зло, до момента в който Русия да продължава да играе ролята на положителната мащеха.

Предвид посочените обстоятелства, признатите закони и оповестяването на България за вражеска страна от Руската федерация, не е изненада, че най-сетне има съответен отговор от страна на Столична община, която отхвърля да разреши още един празник с съветски корени, стремящ се генерално да сътвори още повече напрежение. Съжаляваме, няма място за фашизъм в България, както и на бранителите от подобен, заради простата причина, че той умря в средата на предишния век.

P.S.: И каква е повода да се прави митинг-шествие до Моча? Най-вероятно сте обърнали внимание, че същият се демонтира и скоро няма да е там?

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР