Каспър Рууд сподели, че твърде интензивният му график през последните

...
Каспър Рууд сподели, че твърде интензивният му график през последните
Коментари Харесай

Каспър Рууд: Графикът ми до момента се оказа несполучлив


Каспър Рууд показа, че прекомерно интензивният му график през последните няколко месеца е довел до изтощеност, резултат от която е неубедителното му показване от началото на годината. Норвежецът имаше по-малко от месец за отмора и подготовка преди старта на сезон 2023, защото след миналогодишните Финали взе присъединяване в демонстративното турне на Рафаел Надал в Мексико и Южна Америка, а след това игра за Норвегия на United Cup.

Световният №4 към момента не е записал следващи победи в нито един от шампионатите си през годината, като отпадна още на осминафинал в Оукланд, където бе първи подложен, а след това бе отстранен във втори кръг на Australian Open, осминафинал в Акапулко и трети кръг в Индиън Уелс. Норвежецът си даде къса отмора след „ мейджър “ шампионата в Мелбърн и се отдаде на тренировки през съвсем целия месец февруари, само че това не му оказа помощ изключително.

„ Графикът ми за началото на сезона не се получи толкоз добре, колкото бях възнамерявал. Реших да съпроводя Надал на демонстративното турне и да играя до края на 2022, а след това да провеждам подготвителен лагер през февруари. Идеята не се оказа изключително сполучлива, само че все пак се усещам все по-добре “ – сподели Рууд на днешната конференция преди началото на дебютното си присъединяване на ATP 250 шампионата в Ещорил.

Заради необикновеното си решение норвежецът пропусна тазгодишните шампионати на клей в Южна Америка, само че съобщи, че има намерение да се завърне там в бъдеще. „ Обичам южноамериканските шампионати. Винаги се усещам отлично там и сигурно имам намерение още веднъж да се върна там допустимо най-скоро “.

Следващите месеци ще бъдат чудесна опция за Рууд да усъвършенства доста резултатите си, защото следва сезонът на клей – настилката, на която той завоюва осем от деветте си ATP трофеи и записа първия си край на Големия шлем.

„ Много е вдъхновяващо да играеш в дребна страна, която обича тениса. От доста време имах предпочитание да дойда в Португалия. Сезонът на клей е обичаната ми част от годината, тъй че съм оптимистично надъхан “ – приключи роденият в Осло тенисист.

Рууд е подложен под №1 в Ещорил, като на осминафинала чака привидно елементарен конкурент в лицето на Джулио Дзепиери (№124) или участващия с „ уайлд кард “ представител на домакините Жоао Соуса (№156).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР