Картина на стойност около 1 милион долара бе унищожена, след

...
Картина на стойност около 1 милион долара бе унищожена, след
Коментари Харесай

Охранител съсипа картина за 1 млн, нарисува й очички като мистър Бийн


Картина на стойност към 1 милион $ бе унищожена, откакто охранител реши да нарисува очички на безликите фигури в творбата в първия си  работен ден в съветска изложба. Охранителят е нарисувал два чифта очи с химикал върху картината на художничката Анна Лепорская „ Три фигури “ (1932–1934), която е в този злополучен миг е била част от галерия на нереално изкуство в Центъра на Елцин в град Екатеринбург, Западна Русия.

Двама гости, които се любуваха на друга, забелязали спомагателните елементи върху две от трите фигури на картината. Предполага се, че охранител ят, чието име не се загатва е 60-годишен и е работил за частна охранител на компания. Той твърди, че му е станало скучно още в първия ден. Оттогава е уволнен.

Картината, която е била заета от Държавната Третяковска изложба в Москва, е изпратена назад още на идващия ден и е тествана от реставратор.

 dfb89ebb-7cb6-d5d0-03c0-e89dc3cceb74

В момента картината се реставрира. Експертът по реституция в Държавната Третяковска изложба споделя, че очичките могат да бъдат отстранени без дълготрайни вреди върху творбата.

Полицията е почнала следствие за вандализъм и е обявено, че компанията, в която е работил охранител ят, заплаща за възобновяване и вредите, които се правят оценка на 3345 $. Не е ясно какъв брой коства картината, само че тя е застрахована в застрахователната компания " Алфа " за 74,9 милиона рубли или 1 милион $.

Източник фотография: The Art Newspaper Russia
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР