Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на ATP 500 турнира

...
Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на ATP 500 турнира
Коментари Харесай

Алкарас оцеля след тежка битка с Давидович Фокина


Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на ATP 500 шампионата в Барселона след сложна победа над своя съотечественик Алехандро Давидович Фокина. Световният №2 бе съществено усложнен, откакто изоставаше с 4-5 в тайбрека на първия сет, а във втория позволи равнене от 3-1, само че все пак се приближи до отбрана на купата в Conde de Godo.

Следващият му конкурент ще бъде Франсиско Серундоло или Дан Еванс.

Двубоят стартира чудесно за Алкарас, който проби в самото начало и поведе с 3-1, само че Давидович Фокина съумя да възвърне равенството. Това не разколеба първия подложен, който осъществя нов брейк и го затвърди с гейм на нула за 5-3. Сетът изглеждаше решен, само че Давидович Фокина усъвършенства доста представянето си. Сервисът на международния №38 стартира да затруднява съществено Алкарас, като в това време роденият в Малага тенисист заигра доста по-добре на мрежата.

Това оказа помощ на Давидович Фокина още веднъж да върне пробива и да реализира цялостен поврат за 6-5, преди Алкарас да прекъсне серията му и да докара сета до тайбрек. В него първенецът още веднъж изостана в резултата, само че съумя да се измъкне от сложната обстановка и да приключи сета с три следващи точки, надделявайки със 7-6(5).

При 1-1 във втория сет Давидович Фокина стигна до цели шест благоприятни условия за пробив, само че не съумя да оползотвори нито една от тях. Впоследствие Алкарас пропиля четири брейкпойнта, само че по-късно стигна до нова опция, при която неговият конкурент изпрати воле в мрежата и по този начин първенецът от US Open проби за 3-1.

Давидович Фокина обаче продължи да бъде доста нападателен на ретур и незабавно върна брейка, а след това възвърне равенството със сервис гейм на нула. При 5-4 обаче той позволи двойна неточност, която даде два следващи мачбола на Алкарас. Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро пропусна първия след форхенд в навън, само че по-късно Давидович Фокина изпрати топката в мрежата при опит за офанзива по диагонала и по този начин международният №2 победи със 7-6(5), 6-4 след 2 часа и 11 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР