Парламентът задължи Надзорния съвет на Националния осигурителен институт да осъвремени

...
Парламентът задължи Надзорния съвет на Националния осигурителен институт да осъвремени
Коментари Харесай

Парламентът все пак задължи Надзорния съвет на НОИ да увеличи пенсиите с 11%

Парламентът задължи Надзорния съвет на Националния застрахователен институт да осъвремени пенсиите с 11%. Това стана факт на изключително съвещание на Народното събрание, което бе свикано поради появилата се информациия, че парите на пенсионерите ще бъдат увеличени с 10%, а не с 11%. 

Решението бе признато със 77 гласа " за " - с гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и двама самостоятелни депутати. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не участваха в гласуването, до момента в който от " Възраждане " не участваха в пленарната зала по време на цялото съвещание. 

По-рано бе изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев разяснява, че " На никого в държавното управление не му е хрумвало да усилва пенсиите с по-малко от 11% ". Той добави, че решението за нарастването на пенсиите към този момент е взето от Надзорния съвет. 

Преди седмица  Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши осъвременяването с 11% да стане факт . Тогава служебният обществен министър Ивайло Иванов разяснява, че не вижда причина Народното събрание да взима категорично решение по повод парите на пенсионерите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР