Един от най-добрите руски учени е осъден на затвор за

...
Един от най-добрите руски учени е осъден на затвор за
Коментари Харесай

Руски хиперзвуков учен, 77, е осъден на 14 години затвор като `шпионин` във `Путин вендета`

Един от най-хубавите съветски учени е наказан на затвор за държавна измяна, откакто се твърди, че е предал държавни секрети на Китай.

Хиперзвуковият академик професор Анатолий Маслов и сътрудниците му отхвърлиха обвиняванията на московските секрети служби, само че 77-годишният беше наказан на 14 години след затворен развой в Санкт Петербург. Случаят е едно от безбройните скорошни правосъдни преследвания в това, което е наречено вендета на Владимир Путин против учени.

Дузина водещи в света хиперзвукови учени са били арестувани от службите за сигурност на Путин през последните шест години, дружно с тиранина счита се, че са били постоянно осведомени за всеки. Сега Маслов е изправен пред затвор при тежки условия и ще бъде на 91, когато бъде освободен, в случай че оцелее, като отбраната му към този момент предизвести, че пандизът може да значи „ смъртна присъда “ за него.

Ученият е бил основен откривател в Института по теоретична и приложна механика, част от Сибирския клон на Руската академия на науките, преди д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР