Кардиологът Стивън Р. Гъндри от САЩ посочи като крайно вреден

...
Кардиологът Стивън Р. Гъндри от САЩ посочи като крайно вреден
Коментари Харесай

Кардиолог посочи любим български зеленчук като „смъртоносен за здравето“

Кардиологът Стивън Р. Гъндри от Съединени американски щати уточни като извънредно нездравословен за нашето здраве зарзават, който е обичан на множеството българи и необятно публикуван в страната ни. По неговите думи използването му може да докара до редица проблеми със здравето. 

Кардиологът от Омаха, Небраска, който е приключил в влиятелния университет Йейл и е и експерт по храненето, разказва резултатите от проучванията си в книгата, станала бестселър: „ Парадоксът на растенията: скритите рискове в „ здравословните “ храни, които предизвикват болести и наддаване на тегло “ (The Plant Paradox: The Hidden Dangers in „ Healthy “ Foods That Cause Disease and Weight Gain).

Един от изброените в книгата му „ здравословни “ артикули, които провокират голям брой болести се оказват доматите. Д-р Гъндри отбелязва, че макар съществуването на доста витамини в доматите, зеленчуците могат да съдържат лектини.

Кардиолог уточни обичан български зарзават като " гибелен за здравето "

Това е тип протеин, който се създава от растенията за лична отбрана против вредители. Лектините от своя страна съставляват сериозна опасност за човешкото здраве.

Когато влязат в човешкото тяло, се задейства механизъм, който може да докара до възпалителни процеси и разнообразни болести.

Кардиолог уточни обичан български зарзават като " гибелен за здравето "

Лектините могат да унищожат здравите кафези, да причинят синдром на хронична отмалялост, обрив по кожата, както и да повлияят отрицателно на мозъчната активност и да причинят загуба на коса, твърди кардиологът.

Той въпреки всичко признава, че доматите в действителност съдържат доста витамини и минерали, затова те могат да бъдат профилактика на рака.

В същото време американският кардиолог упорства и приканва хората изцяло да се откажат от използването на домати – сурови или сготвени.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР