Капуска - в превод - страхотна вкусотия, която ще ви

...
Капуска - в превод - страхотна вкусотия, която ще ви
Коментари Харесай

Капуска - кулинарно вълшебство със зеле

Капуска - в превод - страхотна вкусотия, която ще ви накара да отопите усърдно цялата паница

Необходими Продукти

● зеле - ½ зелка (прясно)
● кайма - 300 г телешка или агнешка
● лук - 1 глава огромна
● масло - 2 с.л.
● олио - 2 с.л.
● чушки - 1 бр. алена, може и суха
● доматено пюре - 1 с.л.
● кимион - 1 щипка
● сол
● черен пипер
● червен пипер - 1 ч.л
● чили
● вода - 350 мл

Начин на подготвяне

Почиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на приблизително огромни части. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри части. Слага се по-широка тенджерка на котлона.

Котлонът се загрява на оптималната степен. В тенджерката се слага маслото с олиото, оставя се да се стопи. Щом се загрее, се поставя каймата и с шпатула се намачква, да се раздели на частите.

Подправя се с черен пипер и кимион. Запържва се, до момента в който промени цвета си, прибавя се лукът и се пържи 5 мин. Разбърква се, подправя се с щипка сол и червен пипер на усет.

В купа се поставя лъжица доматено пюре с малко топла вода (50 мл) и се разбърква. Прибавя се пюрето в тенджерата, по-късно се прибавя зелето и чушката.

Налива се водата, слага се капакът и котлонът се понижава на междинна степен. Остава покрито за 20 мин. да се задуши, като през няколко минути се отваря и разбърква.

След тези 20 мин. капакът се маха, в случай че има още вода, се готви още няколко минути, до момента в който течността съвсем намалее. Ястието е готово, като на дъното съвсем не остане течност. Накрая при сервиране по избор се поръсва с пикантен пипер люспи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР