Кампанията може да доведе до известно напрежение между коалиционните партньори.

...
Кампанията може да доведе до известно напрежение между коалиционните партньори.
Коментари Харесай

Милен Любенов, политолог: Местните избори могат да променят съотношението на силите в управлението

„ Кампанията може да докара до известно напрежение сред съдружните сътрудници. Но резултатите от изборите ще бъдат тези, които ще предопределят какво ще се случва по-късно при възможна ротация. Твърде евентуално е при една изменена картина, при един изменен баланс сред двете съществени обединения, да се стигне до по-големи апетити на партията-победител на локалните избори . И това да докара до ново систематизиране на силите вътре в границите на тази коалиция. “

Такава прогноза направи в студиото на Euronews Bulgaria политологът Милен Любенов.

 

Този спор в Израел ще има съществени последствия както за района, по този начин и в световен проект. Може да докара до бежанска вълна, която да усложни обстановката.

Властта у нас не наподобява разтърсена от митингите. Геополитическата конюнктура е комплицирана, в България ще е належащо устойчиво държавно управление. Въпреки напрежението в некоалицията, не чакам да падне държавното управление.

Виждаме, че разговорът се изостри в последните седмици, само че това е изразителност, държавното управление ще продължи да работи .

Това държавно управление работи като служебно – министрите не са дейни обществено . Не мога да кажа кои министри ще си отидат. Виждаме отвод на Движение за права и свободи да вземат участие вц разпределението на министерски кресла, допустимо е да предлагат специалист.

Трудно е да се направи необятен взор на акцията. Няма кой знае какъв конфликт. В някаква степен профилите на Терзиев и Хекимян си наподобяват. Щабовете водят уравновесена акция, с цел да не отхвърлен гласоподавателите.

Терзиев има преимущество, тъй като Хекимян влезе късно в акцията и още се изяснява по тематиката. В един спор преимущество ще има този с по-ясна идея.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР