Камерна сцена Пловдив очаква своята вярна публика на следващото събитие

...
Камерна сцена Пловдив очаква своята вярна публика на следващото събитие
Коментари Харесай

Авторът на музиката за Нобеловата награда Алф Карлсоне с джаз концерт в Стария град

Камерна сцена Пловдив чака своята вярна аудитория на идващото събитие от лятната си стратегия. На 28 юли 2022г., четвъртък, от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – " Къщата на Иван Черноземски “ в Стария град на ул. " Цанко Лавренов “ № 5 ще чуем Alf Carlsson § Jiří Kotača Quartet - европейска джаз групировка, формирана от шведски, чешки и словашки джаз музиканти.

Алф Карлсоне прочут като създател на музиката за Нобеловата премия, а Иржи Котача беше номиниран за чешката премия " Грами “, наречена на името на Anděl Prize, като печели изданието ѝ през 2020г.

В идния концерт артистите се срещат в забавен джаз подтекст, като си разрешават и да опитват с музикалната история на своите трaдиции и корени. Резултатът е мощна еклектична стратегия от лирични истински композиции, както и аранжименти на чешки, словашки и шведски национални мелодии. В последните си планове, артистите търсят нови изразни средства и съвременна мултипликация в електронния тон.

Групата е изнесла десетки концерти в Чехия, Словакия, Германия, Холандия и Швеция. Всички членове на бандата, макар младата си възраст, към този момент са се наложили на родната и европейска сцена. Работят с топ джаз музиканти като David Dorůžka, Sulivan Fortner, Ilja Reijngoud, както и European radio Jazz Orchestra

Проектът " Камерна сцена Пловдив “ се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР