Камерън Нори имаше своя ренесанс през последния месец, благодарение на

...
Камерън Нори имаше своя ренесанс през последния месец, благодарение на
Коментари Харесай

Дежавю: Нори отново осъществи обрат над Басилашвили в повторение на финала от 2021-а година

Камерън Нори имаше своя подем през последния месец, с помощта на триумфа си в Делрей Бийч и достигането на край в Акапулко, откакто стартира годината по разочароващ метод на шампионатите в Австралия. Николоз Басилашвили от другата страна на мрежата записва даже още по-незадоволителни резултати от началото на сезона, като има едвам четири победи. Днешният дуел, който ги опълчва в трети кръг на конкуренцията в Индиън Уелс, е надалеч по-специален, откакто през миналогодишното издание двамата участваха в мача за купата, когато британецът подвигна трофея.

Срещата им в един от последните мачове по стратегия за деня мина под нападателната игра на двамата тенисисти, търсещи бърз процес на събитията, от което също по този начин печелиха феновете, ставащи очевидци на голям брой печеливши удари. Световният номер 12 резервира по-голямо успокоение, с цел да завоюва точките във значимите мигове, което му разреши да стигне до крайния триумф след 3:6 6:3 6:1. В идната фаза на шампионата на първенеца му следва да срещне Дженсън Бруксби, който по-рано през днешния ден надделя Стефанос Циципас.

Световният номер 18 започва мощно, като съумя да пробие още в първите минути след началото. Британецът редуцира изоставането си минути по-късно, когато се възползва от спада в играта на съперника си, с цел да върне пробива. Басилашвили от своя страна не остана обратно и мигновено осъществя рибрейк, с който възвърне преднината си, което донесе откриващия сет в актива му.

Във втората част играта на настоящия първенец се усъвършенства доста, оказваше все по-голямо напрежение върху противника си и осъществя ранен пробив. Грузинецът усети разпределяне от другата страна на мрежата и не се забави с това да направи рибрейк, с цел да възвърне паритета. Нори не се повлия душевен, резервира успокоение в ударите си, което му оказа помощ да оползотвори опцията си за пробив и в идващите минути изравни резултата в обособените елементи.

Силната игра на първенеца се придвижи и в решителния сет, където още в самото начало оказа напън върху своя конкурент, с цел да си обезпечи удобна преднина от два пробива задатък. Басилашвили с големи компликации съумя да вземе подаването си, с което спря серията на международния номер 12 от седем поредни гейма. Нори не трепна нито за момент, продължи да господства в разиграванията и справедливо победи в повторението на финала от 2021-ва година.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР