/Погед.инфо/ Волчанск скоро ще бъде превзет от въоръжените сили на

...
/Погед.инфо/ Волчанск скоро ще бъде превзет от въоръжените сили на
Коментари Харесай

Войници от групировката Север на ВС на Русия ще отмъстят за бомбардирания Белгород

/Погед.инфо/ Волчанск скоро ще бъде високомерен от въоръжените сили на Русия, вкарват се нови сили в пробива към Харков

На бойците от съветската войска, настъпващи към Харков, към този момент бяха показани видео и фотоматериали от удара на многоетажната постройка на ул. Шчорс в Белгород, срутил цялостен вход след офанзивата на РСЗО " Град " на украинските въоръжени сили.

Във Волчанск към този момент се водят боеве, градът е взет в клещи

През миналото денонощие съветските въоръжени сили са овладели обитаемоте места Гатище (откъм Волчанск), Красное, Мороховец и Олейниково (по посока Липци) в Харковска област, заяви съветското министерство на защитата.

Общо за три дни от настъплението към този момент са освободени 10 села. По фронта линията на пробива е към този момент с ширина над 50 км.

Град Волчанск, откъдето идва обстрелът на Белгород, е целият в пушек, хванат е в клещи, борби към този момент се водят в градските региони.

В съветските военни уеб сайтове се показва, че ВСУ сили са подхванали контраофанзива тази заран от Волчанск в посока Гатище и Огурцово. Но част от настъпващите бяха унищожени и останалите се отдръпнаха. Над Волчанск и покрайнините денем бяха хвърлени към стотина управляеми авиационни бомби, а артилерията работи доста интензивно. Някои военни блогъри оповестяват, че маслозаводът във Волчанск и летището към този момент са под контрола на напредналите съветски елементи.

Украински източници удостоверяват навлизането във Волчанск от посоката на село Гатище и експлоадирането на съществени боеве за града. Местната полиция също приказва за тежката обстановка в града - има доста опустошения, съвсем не са останали хора.

Украинската страна е насочена към обири

В украинската общност се разгаря търсенето на виновниците за лесния пробив на руснаците.



125-та бригада на Териториалната защита /ТРО/, която изостави позициите си, одобри укрепленията „ под напън, само че те не бяха даже на 30% подготвени “, удостовери в обществените мрежи Денис Ярославски, пълководец на едно от подразделенията на ВСУ. Той също по този начин уточни, че главнокомандващият Александър Сирски смени ръководителите, виновни за Харковското направление.

В локалните обществени страници също стартира тежка офанзива против ръководителя на администрацията на Харковска област Олег Синегубов, за който се твърди, че е избягал в Полтава. Основният проблем на украинската страна е нейната корумпираност и неефективност, която се показва в извънредно слабата система за надзор върху осъществяването на решенията, както и в неналичието на предпочитание за реализиране на резултати – даже когато са жизненоважни за запазването на държавността.

Какви са задачите на Генералния щаб на съветските въоръжени сили?

Някои военни специалисти считат, че задачата на първия стадий от интервенцията на съветската войска е освобождението на част от Харковска област източно от Печенежкото язовир по поречието на река Северски Донец. Основните градове на този район са Волчанск и Велики Бурлук.

Други считат, че задачите са по-широки - да нападат Харков от две страни, заобикаляйки го, и по-късно да отидат до Днепропетровск, към който друга група от съветските въоръжени сили се придвижва напред от страна на Часов Яр през Павлоград. По този метод съветските въоръжени сили желаят да отсекат две огромни групи от въоръжените сили на Украйна на североизток и на юг, създавайки по едно и също време два котела. А Харков ще се окаже под блокада сред тях.



означават украинските военни анализатори от канала Deep State Telegram.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48717 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед45973Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед65652Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед26911Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19568Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78718Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77832„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77450 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР