Кам Нютън няма да се появи с фланелката на Каролина

...
Кам Нютън няма да се появи с фланелката на Каролина
Коментари Харесай

Кам Нютън пропуска остатъка от сезона

Кам Нютън няма да се появи с фланелката на Каролина до края на сезона, а прекомерно евентуално и в никакъв случай въобще. Куотърбекът на „ пантерите “ бе подложен в Листата на контузените, откакто фрактурата на стъпалото му се оказа прекомерно упорита. Нютън не е играл от близо два месеца, а в негово неявяване отборът, стартирал с две следващи загуби, се изкачи от дъното на НФК Юг до чертата на плейофите в конференцията.

„ В продължение на седем седмици Кам прекара неизброими часове в залата за рехабилитация, само че болката в крайници му не отшумя. В последните дни той се срещна с двама водещи травматолози и заключението на всеки от тях е, че е належащо още време за лекуване на контузията. Никой не е по-разочарован от него, само че в името на здравето му най-хубавото решение е да го сложим в Листата на контузените “, изясни решението генералният управител на Каролина Марти Хърни.

Чисто теоретично Нютън може да се върне в игра, защото разпоредбите разрешават двама играчи от тим да бъдат върнати в листата на дейните откакто са прекарали най-малко осем седмици в Листата на контузените. Това значи, че в случай че Каролина се класират за плейофите избор №1 в драфта от 2011 година може да е разполагаем за „ уайлд кард “ кръга. Историята на НФЛ обаче не познава сходен казус.

Дали Нютън въобще в миналото отново ще играе за Каролина зависи от представянето на заместника му Кайл Алън в оставащите осем седмици от сезона. С изключение на епичното размазване ( 51:13 ) в Сан Франциско преди два уикенда, когато метна единствените интерсепшъни в кариерата си, „ пантерите “ нямат загуба с него. Каролина (5-3) гостуват в неделя на Грийн Бей, а до края на постоянния сезон имат по два мача с Атланта и Ню Орлийнз, семейства на Вашингтон и Сиатъл и аудиенция на Индианаполис.
Що се касае до Нютън той има контракт за още една година, през която би трябвало да прибере $21 100 000. Ако обаче бъде освободен преди края на февруари каролина няма да му дължат нищо, а от сумата към тавана на заплатите им ще бъдат зачетени единствено $2 000 000.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР