Към 8:00 часа сутринта снежната покривка в Плевен беше между

...
Към 8:00 часа сутринта снежната покривка в Плевен беше между
Коментари Харесай

НИМХ: В област Плевен започва понижение ма температурите - обявен е жълт код

Към 8:00 часа сутринта снежната завивка в Плевен беше сред 8 и 10 сантиметра. За днешнияден е разгласен жълт код за сняг и поледици. Валежите ще продължат през целият ден. Вятърът ще бъде от сдържан към 6-7 метра в секунда. Очакват се заледявания на пътните настилки. Това заяви за Дарик радио инж. Мартин Мачев - шеф на Национален институт по метеорология и хидрология - Плевен.
Температурата в 8 часа сутринта беше към 0 градуса като се чака да се резервира в границите сред 0 и 2.
В 11 часа снежната завивка в Плевен беше към 16 сантиметра. Температурата на въздуха продължава да бъде към 0 градуса. Валежът на сняг ще продължи да бъде слаб до сдържан. В следобедните часове се чака да отслабне.
Към 14 часа снежната завивка в Плевен е към 22 сантиметра от началото на снеговалежа. Температурата на въздуха е малко над 0 градуса. Постепенно дъждът от сняг ще стартира да отслабва.
Към 20:00 часа се чака да спре. Температурите ще стартират да се намаляват. Вятърът е слаб към 3-4 метра в секунда.
В неделя утринните температури ще бъдат сред -8 тук-там до -10 градуса. През деня оптималната температура ще бъде към 0 градуса. Валежи денем не се чакат. При някои от усойните места може на настъпи замръзване на пътните настилки. Вятърът ще бъде слаб към 2-3 метра в секунда. Няма разгласен сигнален код за рискови феномени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР