Какво представлява Запорожката АЕЦ и какво постига Украйна с нейния

...
Какво представлява Запорожката АЕЦ и какво постига Украйна с нейния
Коментари Харесай

„Може би втори Чернобил“: седем основни факта, които трябва да знаете за атаките срещу АЕЦ Запорожие

Какво съставлява Запорожката АЕЦ и какво реализира Украйна с нейния обстрел?

Запорожката атомна електроцентрала се намира на брега на Днепър в град Енергодар. В този град на Запорожка област, всеки ден има лична спецоперация - за отразяване на офанзивите на украинската войска против Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Нейните офанзиви се правят всекидневно и с всеки ден единствено се ускоряват.

„ Комсомолская истина “, дружно с специалисти, разбра за какво тази станция е толкоз значима за всички страни в спора.

1. Какво е ЗАЕЦ

Атомната електроцентрала Запорожие се намира на брега на Днепър в град Енергодар. Тя е най-голямата в Европа. Генерира до 20% от цялата електрическа енергия в Украйна и половината от производството на ток в украинските атомни електроцентрали.

Изграждането й стартира през 1979 година, само че едвам на 21 декември 2021 година доближава цялостния си потенциал - 6040 MW електрическа енергия.

Персоналът на станцията е 11,5 хиляди души.

На 4 март 2022 година по време на съветската специфична военна интервенция по-голямата част от Запорожка област, в това число Енергодар, дружно с атомната електроцентрала, минаха под контрола на съветските сили. Според украинските публични управляващи от този миг в Запорожката АЕЦ са непрекъснато ситуирани 10-15 съветски експерти. Тоест главният личен състав в нея си остана украински. Същото удостоверяват и от МААЕ.

2. Кой и с какво думка по станцията?

„ Украинските въоръжени сили я удрят “, сподели в изявление за KP.RU Владимир Рогов, член на Висшия съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област. - Освен това те употребяват напълно цветен боеприпас - от елементарни миномети и занаятчийски дронове до реактивни системи за залпов огън. Освен това ударите нормално идват от другата страна на Днепър, която към момента се управлява от режима на Зеленски. Нашето разузнаване разкри един от тези проекти: пет машини потеглят по едно и също време и всяка от тях би трябвало да изстреля четири дузини ракети.

Разстоянието по права линия от град Никопол (на десния бряг на Днепър) до гарата е 12 километра. От село Илинка - 10 километра. За актуалните типове оръжия това не е спънка.

3. Към какво се стреми Украйна?

Запорожката АЕЦ им би трябвало като въздух.

Първо. завръщането й е " въпрос на чест ". Това би била най-голямата победа за Украйна, сравнима с връщането на Донбас под неин надзор.

Второ, има и много икономическа изгода: 20% от силата, която станцията генерира, е прекалено много (в същото време електрическата енергия, генерирана в атомните електроцентрали, е най-евтината спрямо други източници). И тези 20% скоро ще спрат да текат към Украйна, тъй като съветските управляващи са подготвени да пренасочат потока от станцията към Русия. Украйна ще би трябвало с нещо да компенсира изгубената мощ. Това е изключително правилно преди настъпването на студеното време.

Зеленски посредством интернационалните организации се пробва да прокара влизането на мироопазващ контингент в атомните електроцентрали. С негова помощ той има намерение да си върне контрола.

4. Защо Америка се нуждае от това?

Нищо персонално, просто бизнес.

Съединени американски щати схващат, че ще би трябвало да хранят Украйна през зимата. И тези 20% от потенциала на страната биха им създали много положителни икономии.

Освен това преди няколко години станцията стартира да се трансферира на американско гориво. Обемът на договорите се прави оценка на няколкостотин милиона $ годишно. Никой не желае да загуби тези пари просто по този начин.

Освен това АЕЦ е и инструмент за геополитическо въздействие:

„ Вашингтон няма изгода от мощна Европа, те се нуждаят от васал, а не от сътрудник “, изясни в изявление за KP.RU Георгий Федоров, президент на Центъра за обществени и политически проучвания „ Аспект “. - Затова те са щастливи да усилват напрежението в Европа, като по този метод отслабват европейската сигурност там. Освен това тогава можете безнаказано да обвинявате за всичко Русия.

5. От какво се нуждае Русия?

Колкото и да е необичайно, преди всичко успокоение. Ядрената злополука явно ще ни удари най-тежко - облакът ще отиде на първо място в южните региони на страната.

Стабилната работа ще подсигурява и нашата енергийна сигурност. Първо, атомната електроцентрала ще работи за нас - да обезпечава електричество на освободените Запорожие и Херсонска област, както и Крим.

Второ, можем да спечелим положителни пари, като продаваме ток на Украйна да вземем за пример. Това не изключи и вицепремиерът Марат Хуснулин.

Трето, имаме гориво за този вид станции. И до момента половината от реакторите работят с горивото, доставено от Росатом.

МААЕ споделя, че не може да бъде сигурна, че следената от Русия централа остава безвредна, макар че признават, че радиационният декор наоколо към Станцията остава в естествените граници. Руските управляващи към този момент няколко пъти се пробваха да обезпечат идването на делегация на организацията на място, само че Украйна по всевъзможен метод, в това число с обстрелите си, попречва това.

Киев не би трябвало да пуска МААЕ в Енергодар още и тъй като има следи от мръсната бомба, която са подготвяли тук. И Зеленски знае, че ние знаем за това и сме подготвени да го покажем при всяка инспекция.

6. Накъде гледа Европа?

- Европейският истаблишмънт от време на време работи в границите на някакви свои налудничави хрумвания и начинания. В същото време, не разбирайки по какъв начин може да свърши това, - отбелязва Георги Федоров. - Спомняме си, че даже в най-новата история Европа доста постоянно флиртуваше с огъня и вследствие на това получи доста кръв (да вземем да вземем за пример договорката на Чембърлейн с Хитлер, след която същата Англия изми лицето си с кръв).

Но животът не ги учи на нищо - те не схващат с какво си играят, считат, че всичко ще се позволи от единствено себе си, само че в действителност най-голямата породена от индивида злополука в историята може да се случи до тях.

7. Може ли да има втори Чернобил?

С една дума да. Но всичко не е толкоз просто.

Там имаме доста внушителна формация за сигурност - това е и противовъздушна защита, и противоракетна защита, има и елементи, които пазят от диверсанти.

Дори в случай че 95% от попаденията са отразени, 5% въпреки всичко ще доближат задачата.

Станцията е издигната, въпреки и в късния, само че въпреки всичко Съветски съюз. А тогава към момента строяха по този начин, че да може да издържи, в случай че не на нуклеарен, то на масиран удар сигурно. Следователно въпреки всичко е рационално да се безпокоите за самите мощности, само че не доста.

Но и украинците знаят всичко това и по тази причина се целят в спомагателната инфраструктура – в охладителните системи, в мрежите. Точно по този начин направиха и в Чернобил, когато нашите спецчасти окупираха станцията в самото начало на спецоперацията.

„ Имаше офанзиви по подстанциите и електропроводите “, припомня Владимир Рогов. – А те подхранват охлаждането на саркофага в атомната електроцентрала в Чернобил. Ако няма електричество, саркофагът се нагрява и тогава може да стартира неконтролирана реакция.

Но в случай че стартира неконтролирана реакция, тогава напряко напишете „ саркофагът изчезна “. И се връщаме към точка 1 - " Най-големата в Европа. " „ Запорожкият резултат “ няма да наподобява малък и нищожен за никого.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР