Какво още трябва да се случи, та управлението на държавата

...
Какво още трябва да се случи, та управлението на държавата
Коментари Харесай

Кога озверели човеци се убиват и заради паркиране ...

Какво още би трябвало да се случи, та ръководството на страната и на столицата да обърне внимание на безобразията при паркирането в най-населения и другите огромни и по-малки селища в страната! Тези дни има и ликвидиране с пестник в спор за паркиране…

Жертвата на бруталната експанзия е Ивайло Чобанов (53 г.), по прякор Пилето, а мястото на престъплението е на централния столичен бул. „ Черни връх ”. Нали помните, там един джигит надрусан до козирката умъртви нашия сътрудник Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва.

В началото на тази година в Кърджали един мъж издъхна след люта свада за паркиране, а месеци преди този момент двама се стреляха за паркомясто в другояче културната ни столица Пловдив. И още, и още такива случаи на последна настъпателност могат да се изнамерят с ровене обратно във времето. Те демонстрират грозните рани на нашето общество, които никой не се пробва да лекува – нито в фамилиите, които от дълго време към този момент не са главната клетка на обществото, нито на открито, в общото ни пространство.



Публична загадка е, че

множеството нашенци не съблюдават никакви правила и ред при паркирането в София

и този проблем не е от през днешния ден, а от най-малко над 4 десетилетия, че и повече, когато е стартирано бесното извънмерно жилищно строителство в града на блокове без гаражи. Така всеки стартира да стопира където му скимне и това в годините се трансформира в манталитетен проблем.

Днес на места има паркинги и гаражи, само че поданиците към този момент не ги употребяват и не престават да паркират по пътищата – от време на време на по два и три реда. Или на тротоарите, които сякаш са за пешеходците. Странно е, че някои имат возила за по над 50 бона, само че им се свидят два-три лв. за гараж и си ги паркират където заварят. Същевременно паркинга на „ Булбанк ” примерно си стои полу-празен!

Общините по места, изключително в столицата, пък гледат да печелят от въздуха и току разчертават сини и зелени зони на всички места. Прибират парите на хората, само че не носят отговорност, в случай че ти откраднат колата да вземем за пример. Това е много безсрамен метод, само че кои сме ние, че да даваме ум и то без да ни го желаят!



Нови покривни принадлежности за спрелите коли мъчно се вършат, защото вложителите не са склонни да влагат пари в такива уреди, тъй като такава инвестиция постепенно се възстановява. Присъствала съм на диалози с непознати предприемачи, които като погледнат такива примерни планове и се отхвърлят. Това е и съществена причина да не се построяват паркинги, а планове за най-малко 4 такива има и те прашасват в бюрата на администрацията от зората на така наречен ”демократичен преход ”.

Изход от този обаян циничен кръг евентуално има и нека някое, а за какво не и настоящето  управление да откри изобретателен, разумен излаз от него.

Нужни са доста солени и фрапантни, безмилостни  санкции за нарушителите на реда. Защото по никакъв начин не е цивилизовано, нито пък е демонстрация на евроатлантически полезности, българи да се трепят поради паркиране. Не имам вяра това да е задачата на политиците, които ни ръководят. А вие?!

И още – желая да допускам, че един ден думите на огромния наш режисьор Рангел Вълчанов, че в България на респект са машините, а не индивидите, ще бъдат опровергани.

Надявам се поради бъдните генерации, за децата и внуците ни, които не трябва да стават очевидци на озверели хора, които се избиват за едно паркомясто…

  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР