Както САЩ, така и Русия са особено отговорни за стратегическата

...
Както САЩ, така и Русия са особено отговорни за стратегическата
Коментари Харесай

Путин: Русия и САЩ са двете най-големи ядрени сили, удължаваме договора СТАРТ-3

Както Съединени американски щати, по този начин и Русия са изключително виновни за стратегическата непоклатимост в света. Това заяви пред кореспонденти съветският президент Владимир Путин след руско-американската среща на върха в Женева.

„ Съединените американски щати и Руската федерация носят специфична отговорност за стратегическата непоклатимост в света, изхождайки минимум от обстоятелството, че ние сме двете най-големи нуклеарни сили: във връзка с броя на боеприпасите, бойните глави и по количеството доставки, като и във връзка с равнището на качеството на актуалните нуклеарни оръжия “, сподели Путин. „ Наясно сме с тази отговорност. "

" Мисля, че за всички е явно, че президентът Байдън поема отговорно и съгласно нас безусловно навременно решение да удължи Договора СТАРТ-3 за пет години, " добави той.

Путин разгласи съглашение с Байдън за междуведомствени съвещания под егидата на съветското външно министерство и Държавния департамент по стратегическата непоклатимост и контрола на оръжията.

" Разбрахме се, че консултациите ще стартират на междуведомствено равнище под егидата на Държавния департамент на Съединени американски щати и на съветското министерство на външните работи. Колегите на работното равнище ще дефинират състава на делегациите и място на работа и честотата на тези срещи ", сподели Путин.

Русия и Съединени американски щати би трябвало да си сътрудничат по въпросите за Арктика, сподели още Путин.

По отношение на Навални Путин съобщи, че той е желал да бъде арестуван, когато е пристигнал в Русия.

По въпроса за сдържането на Русия, Путин е убеден, че Съединени американски щати поддържат тези съветски организации, чиито дейности са ориентирани към ограничение на Руската федерация.

Русия не организира военни учения наоколо до границите на Съединени американски щати, а американците вършат това покрай съветските граници сега, съобщи Путин.

Русия има единствено едно обвързване към Украйна - да улесни осъществяването на наредбите от Минск-2 и Москва е подготвена за това.

" Що се отнася до отговорностите във връзка с Украйна: ние имаме единствено едно обвързване - да улесним осъществяването на Минските съглашения. Ако украинската страна е подготвена за това, ние ще следваме този път, без никакво подозрение ", акцентира съветският водач.

Путин разяснява и изявлението на Байдън за него, че е „ палач “. Той към този момент е обяснил думите си в телефонен диалог и Путин е удовлетворен от тези пояснения.

Руският президент съобщи, че по време на договарянията в Женева с американския му сътрудник Джо Байдън не е имало неприязън, а диалогът е бил градивен.

" Обща оценка: считам, че не е имало неприязън. Напротив, срещата ни се организира, несъмнено, по естествен метод. Нашите оценки се разграничават по доста точки. Но съгласно мен все пак и двете страни демонстрираха предпочитание да се схванат една друга и да търсят способи да сближат позициите си. Разговорът беше доста градивен ", сподели съветският водач пред кореспонденти след руско-американската среща на върха.

Руският президент съобщи още, че американският му сътрудник е засегнал тематиката за правата на индивида.

" Да, говорихме за това по негова самодейност ", сподели Путин на заложен въпрос.

Русия и Съединени американски щати схващат добре кои са алените линии на двете страни, сподели още той.

Москва съчувства на трагичните последствия от протестите в Конгреса на Съединени американски щати и не желае това да се повтори в Руската федерация, увери съветският президент.

По въпроса за наложените наказания, Путин сподели: „ Съединените щати изгубиха не по-малко от Русия от налагането на наказания “.

Относно размяната на наказани сред Русия и Съединени американски щати, съгласно Путин, могат да бъдат открити компромисни решения.

Както заяви ТАСС, срещата на водачите в Женева е траяла към 3,5 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР