Какъв е класическият метод на измама при сделки с недвижими

...
Какъв е класическият метод на измама при сделки с недвижими
Коментари Харесай

Внимание! Пазете се от тази жестока измама с недвижими имоти, намесени са адвокати

Какъв е класическият способ на машинация при покупко-продажби с недвижими парцели, описват пострадали и юрист. Този способ включва препродажба на жилища на доста по-висока цена след сключването на договор за продажба с нарочна уговорка, че цената няма да се трансформира по време на строителството. Въпреки тази уговорка, след като е платена първичната вноска, цената се усилва.

Случаят, който се проверява, към този момент е предаден на съда след няколко дни.

Един от засегнатите купувачи Кирил Филев споделя пред БНР за въпросната лъжлива скица:

„ Имаше инфлация по това време, при започване на събитията в Украйна. Ние бяхме съгласни на рационална надценка, само че този продавач настояваше за покачване, което възлизаше на близо 40%. Въпреки диалозите, той не се отхвърли от настояването.

Първоначално този продавач ни изпрати известие, че в случай че не се съгласим с новата цена, той ще приключи контракта. Строителството беше почнало през февруари месец тази година, и по време на посещаване на обекта срещнах човек, който разглеждаше жилища. След диалог с него, разбрах, че нашите два жилището се оферират за продажба. Следователно се свързах с брокерката, с цел да ревизира цените и жилищата, които бяха разполагаем. Тогава брокерката удостовери, че нашите жилища се продават, а на другия ден ми удостовери, че към този момент са продадени.

Веднага сигнализирахме прокуратурата и полицията. Пред полицията, брокерката удостовери, че на 10 февруари тази година е бил подписан прелиминарен контракт за продажба и в същия ден купувачът превел парите по банков път. “

Полицията вика строителя, който не споделя, че жилищата са продадени, а споделя, че имал такива планове и мислел да уведоми за прекратяването на контракта. След две седмици пострадалите получават електронно известие от строителя, в което той желае да приключи контракта, като причина показва, че не  са му предоставени парите за Данък добавена стойност.

„ Многократно поискахме издаване на фактура за Данък добавена стойност, само че той непрестанно отсрочва. Ние му предоставихме сумата от 120 000 лв., само че той употребява този фиктивен мотив, че не е получил 6000 евро Данък добавена стойност “, споделя Филев.

В случая, потърпевшият се сблъсква с нарастване на цената на апартамента, откакто към този момент е подписан контракт с уговорка, че тя няма да се трансформира.

Заключението от прегледания случай на машинация при покупка на жилище „ на зелено “ е, че в областта на недвижимите парцели е налице риск от неправомерни практики и измами, които засягат купувачите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР