Какъв беше ефектът от COVID-19 върху онлайн продажбите и дигиталните

...
Какъв беше ефектът от COVID-19 върху онлайн продажбите и дигиталните
Коментари Харесай

Потребителите искат все по-бързи, интегрирани и сигурни дигитални разплащания

Какъв беше резултатът от COVID-19 върху онлайн продажбите и цифровите разплащания в България и в Европа? Кои страни означиха максимален скок в онлайн търговията и онлайн заплащанията?
COVID-19 докара до непрекъсната смяна в държанието на потребителите и форсира прехода към цифрови разплащания. За хората в цяла Европа безкасовите преводи в магазините и онлайн към този момент не са просто улеснение, а нужда. Проучването Back to Business ( " Обратно в бизнеса " ) на Visa от 2021 година разкрива, че смяната в държанието на потребителите при покупка е забележителна. Близо две трети (65%) от клиентите биха предпочели да употребяват безконтактни заплащания толкоз, колкото вършат сега, или даже повече, а единствено 16% споделят, че след пандемията биха се върнали към старите способи.

Промяната измежду търговците е също толкоз мощно изразена. Делът на търговците, които продават онлайн за първи път, се е нараснал от 27% на 43% след юни 2020 година Дребният бизнес счита, че безконтактната технология е избавителен пояс и 74% от дребните и междинните предприятия чакат потребителите да продължат да избират безконтактните заплащания даже след COVID-19. В някои страни - да вземем за пример Гърция, Visa означи нарастване на преводите за електронна търговия с над 100%. В Холандия нарастването е съвсем 90%; в Чехия - над 75%; в Словакия - над 70%; в Хърватия - близо 70%; в Унгария - над 65%; в Ирландия - над 50%; а в Италия и Полша - близо 35% (март 2021 година на годишна база).
Как се трансформираха настройките и условията на клиентите и пазара на електронни заплащания през последните месеци? Смятате ли, че някои от тези промени ще бъдат непрекъснати?
- В цяла Европа потребителското търсене на безконтактни, мобилни и онлайн заплащания продължава. Към март 2021 година 29 страни в Европа са повишили лимита за безконтактни преводи. Visa приветства тези дейности и поддържа стартирането на безконтактни терминали, карти и мобилни устройства.

През март 2021 година повече от 80% от заплащанията с Visa в Европа към този момент са безконтактни и бяха обработени един милиард такива заплащания с Visa в границите на новите, по-високи предели.
Реклама
В доста европейски страни в Европа делът на безконтактните преводи с Visa се е нараснал с минимум 20% (ръст на годишна база, март 2020 година - март 2021 г.). Общият размер на картовите заплащания в България през декември 2020 година нараства с 21.3% по отношение на декември 2019 година Общият размер на безконтактните заплащания в България през декември 2020 година се усилва с 40.2% по отношение на декември 2019 година

Visa се концентрира върху това да даде опция на потребителите да пазарят безвредно и комфортно онлайн.

Тъй като известността на онлайн търговията нараства, ние вкарваме нови технологии като Click to Pay, които съхраняват несъмнено потребителските данни, тъй че, когато се върнат на уеб страницата, купувачите да могат да пазарят с едно кликване по-лесно, по-бързо и по-сигурно.

Пандемията сподели значимостта на надеждните цифрови разплащания - защото приемането на безконтактни карти и устройства и електронната търговия се усилиха.
Реклама
Безконтактният остава един от най-сигурните способи за заплащане, и то с едни от най-ниските равнища на измами спрямо всички способи на разплащане.
Какво е бъдещето на парите в брой в търговията?
- Във Visa имаме вяра, че по-отвореният и по-свързан свят е този, в който потребителите и бизнесът се радват на по-голям избор и еластичност. Ние не се разгласяваме категорично за " общество без пари в брой ", а по-скоро насърчаваме свят с " по-малко физически пари " и по-голям достъп до сигурни и надеждни цифрови разплащания.
За да реализираме тази цел, би трябвало да преодолеем пропастта сред тези, които имат достъп до тях, и тези, които нямат.
Трябва да продължим да отстраняваме някои непълноти, които към момента съществуват за потребителите и бизнеса - от това по какъв начин се обменят средства сред физическите лица, сред компаниите до това по какъв начин се заплаща на експертите, които са част от разрастващата се гигаикономика.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Политика 3 Телекоми 1 Политика 2 Енергетика 3 Телекоми 1 Компании 2 Политика 3 Енергетика Реклама
Вярваме, че парите в брой ще продължат да играят роля като една от обществено и исторически обоснованите прояви на желанията на хората по какъв начин да заплащат за артикули. Въпреки това последователно количеството на физическите пари ще понижава и ще бъде известно при суми с дребна стойност. В бъдеще това ще повдигне въпроси за разноските за инфраструктура, защото по-малкото потребление на парите в брой значи, че то ще бъде по-скъпо. Много страни понижават мрежите с банкомати, а Visa има решение за обстановката, което обезпечава достъпа до пари в брой като кешбек без покупка.
Какви ще бъдат идващите стъпки в софтуерната (р)еволюция на бранша?
- Смарт телефоните, таблетите и другите свързани устройства основават нови преживявания при заплащане, без значение дали от вградено приложение, онлайн или лице в лице. Когато става въпрос за сигурността на тези преводи, от главно значение е токен технологията на Visa. Тя отстранява сензитивна информация за разплащателната сметка и реализира сигурна връзка на картовите сметки Visa и разнообразни свързани устройства.
Ние оказваме помощ на потребителите в 34 европейски страни да правят сигурни мобилни заплащания, като активирахме близо 800 стратегии за мобилни разплащания и портфейли в Европа.
Технологията Tap to phone от Visa трансформира мобилните устройства в платежни терминали и разрешава на търговци от всевъзможен мащаб да одобряват безконтактни и удостоверени с PIN разплащания.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Глобалните трендове в разплащанията се дефинират от желанията на потребителите, технологиите и регулациите. Регионално акцентът върху всеки от тези стълбове може да е друг, само че в целия свят потребителите желаят все по-бързи, интегрирани и сигурни цифрови преводи.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР