Как използваме и умножаваме ли дарбите и талантите си, постави

...
Как използваме и умножаваме ли дарбите и талантите си, постави
Коментари Харесай

Благодат и отговорност: Нека споделяме дарбите си с другите

Как използваме и умножаваме ли дарбите и гениите си, сложи като тематика в рубриката „ Думи на вяра “ по Дарик Югоизток свещеник Живко Тончев. Темата е продължение на апела към хората да бъдат положителни настойници на даденото им от Бога.

„ Библията ни приказва за доста блага. Дори споделя, че„ всяко обещано положително и всеки идеален подарък е от горната страна и слиза от Отца на светлините “,цитира проповедникът 17-ти стих от първа глава от Съборното обръщение на деятел Яков. Пастор Живко Тончев показа и думите на св. Петър в неговото Първо съборно обръщение от стих десети, глава четвърта:„ Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на различен, като положителни настойници на многообразната Божия берекет. “

По думите на пастора, всички хора имат разнородни, дадени свише способности.Един може добре да пее, различен да свири или да танцува, някои садарени с сладкодумство или с остра мисъл.„ Такива хора, вместо да потъпкват другите за собствен интерес, би трябвало да ги предизвикват и стимулират “, споделя свещеник Живко Тончев.

По думите му, Библията, която е цялостна с насърчения, дава образец за това по какъв начин да споделяме дарбите си с хората към нас. „ Казано е: в случай че служи някой, дано служи със силата, която му дава Бог “.

Освен дарбите ни да са в изгода с изключение на на нас и на хората, свещеник Тончев обърна внимание и на това, по какъв начин да умножаваме даровете си: „ Да научим другите на нашите знания и умения. За да може обществото да има бъдеще и да се развива “.

Пасторът изясни, че не би трябвало да се боим, че нашите възпитаници могат да ни станат конкуренция, тъй като съгласно него, тя ни води към развиване.„ Трябва да се пазим от тесногръдото виждане да крием тънкостите на занаята си “, предизвести той. Според свещеник Живко Тончев, посредством своята благотворителност в шерването на дарбите и познанията си с другите, ние в действителност славим този, който ни ги е дал – Господ Бог.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР