Кафето е може би един от най-популярните продукти в света.

...
Кафето е може би един от най-популярните продукти в света.
Коментари Харесай

Изумителни видове кафе

Кафето е може би един от най-популярните артикули в света. Трудно е да си представим човек, който най-малко един път в живота си не е опитвал един или различен тип от него. Дори и да сте безразлични към тонизиращата напитка, приготвена от кафеени зърна, коства си да опитате някои от нейните разновидности най-малко от любознание.

1. Аволате. Смел опит на един барист („ барист “ значи барман, занимаващ се единствено с подготвяне на кафе и производните му) в кафенето Truman в Мелбърн довел до сервирането на обичайното кафе с мляко (познато като „ лате “) в кора от авокадо. Напитката има емфатичен усет на авокадо, който въпреки всичко не се харесва на всички фенове на кафето.
7 съвършени здравословни питиета за положително утро вместо кафе!
Повечето от нас са привикнали да се разсънват с първата чаша кафе. Още с отварянето на очите към този момент сме поставили джезвето на котлона или сме...
Прочети повече
2. Прозрачно кафе. Любовта към мощното кафе може да повлияе отрицателно на зъбите под формата на кафява плака. Братята словаци Давид и Адам Наги решили да спасят ценителите на кафе от този непряк резултат. Техният артикул се назовава CLR CFF. Според братята транспарантната напитка се прави единствено от натурални артикули: висококачествено кафе арабика и вода. Давид и Адам я разработвали 3 месеца. Естествено, те не считат да разкриват тайната на фамилната рецепта.

3. Кафе с въглен. Активният въглен, с изключение на в медицината, намира приложение и в приготвянето на кафе. Смесвайки въглен с кафе и мляко, ще получите тонизираща напитка с бяла пяна и доста потребни свойства.

4. Горещо кафе с жарава. В Индонезия на остров Ява в град Джокякарта (да не бърка със столицата Джакарта) се сервира неповторима кафеена напитка с гореща жарава. Изобретена е през 60-те години на предишния век от притежател на малко кафене, известно като „ Мистър Човек “. Напитката била наречена " Kopi Joss " и се получила в следствие от хрумването по едно и също време да бъде кипната вода и сварено кафе.

5. Най-силното кафе с лед в света Asskicker. Някои хора се нуждаят от голяма доза кофеин, с цел да се разсънят. В Австралия кафенето Viscous Cafe подготвя напитка, която не може да разбуди единствено мъртвите: кофеинът в нея е като в 80 общоприети порции – т.е., 5 грама.
10-те най-скъпи кафета в света
Неслучайно кафето се назовава „ черно злато “. Ето класацията за най-скъпите кафета в света. 1. Кафе „ Фазенда Санта Инес...
Прочети повече
6. Винено кафе. Кафенето Molinari Private Reserve в Калифорния предлага на посетителите да опитат кафеена напитка, приготвена от зърна, изпечени в алено вино. Кафето има винен усет с нотка на боровинки.

7. „ Черно бодърствуване ". Автор на напитката е Шон Кристофър, който през 2016 година работел по рецептата за най-силното кафе на планетата. Порция, съдържаща 702 мг кофеин, може да бъде нездравословна за здравето, по тази причина междинната целесъобразна доза е 400 мг. Малко по-късно избухливата кафеена примес напуснала рамките на Кейптаун и постепенно се популяризирала по света. Днес „ Черно бодърствуване “ към този момент се продава в 22 страни.

8. Разделно кафе с мляко. Още една рецепта от Мелбърн. Сервира се върху дъска, само че не това е въпросът: напитката се състои от три обособени чаши, цялостни с гореща вода, мляко и самото еспресо.

9. Еспресо тоник. Рецептата е основана в Скандинавия и съставлява разреждане на елементарното еспресо с тоник в избрани пропорции.
4 аргументи да НЕ пиете кафе
Кафето е измежду обичаните питиета на милиони хора по целия свят. Някои от тях даже не могат да си показват старта на новия ден без чаша ар...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР