Къде е руският министър на отбраната Сергей Шойгу? Питахме се

...
Къде е руският министър на отбраната Сергей Шойгу? Питахме се
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Русия показа Шойгу, а кабиненът ни показа червен картон на COVID

Къде е съветският министър на защитата Сергей Шойгу? Питахме се повече от две седмици. На война - като на война, версии доста, всеки стартира своята. Русия сподели видео, на което Шойгу взе участие в съвещание за разискване на оръжейни доставки.

Според " Ройтерс " това е била първата му обществена изява от 11 март. Днес той разискал с министерството на финансите военния бюджет.

Същевременно украински консултант на министъра на вътрешните работи съобщи във фейсбук, че Шойгу бил получил инфаркт и се лекувал в болница.

Колкото до военните дейности, обратно на изказванията на Кремъл в Киев се готвят за нова атака.

Като стана дума за агитация, Украйна твърди, базирайки се на разследващи данни, че складираната съветска бойна техника била разграбена - скъпи материали (например метали) били откраднати, по този начин на 10 танка един бил кадърен за приложимост.

Нестандартни бяха новините през днешния ден от нападнатата страна - рано събудили се пчели жилели съветски бойци. Анонимните пък не останаха по-назад и също насочиха предизвестие към Путин - те са неговият " Биг брат ", знаят всичко, което прави. След като са разрушили киберзащитата на Руската банка. Разграничиха се от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

А Джо Байдън се появи в Полша, където за първи път от началото на спора се срещна с украински министри, похвали ги и поддържа. Същото направи и с Полша. Украинските министри чакат освен това от окуражаване, та ще забележим дали ще го получат в идващите дни.

В края на деня се питаме: отваря ли Русия нов фронт, предупреждавайки Азербайджан в нарушение на примирието в Нагорни Карабах?

А по отношение на събитията в България, се питаме: завършваме ли с COVID-19 от 1 април? Така наподобява, откакто държавното управление не нашега бута всички ограничения от 1 април. Няма маски, няма отдалеченост (за стерилизация " всеки самичък ще си преценява " явно). Няма подбив: до момента в който Ангел Кунчев говореше по какъв начин ограниченията може да се върнат при нужда, държавното управление очевидно вижда пандемията в друга светлина. Нека бъдем оптимисти.

Виж, при президента Румен Радев няма смяна - той държи на своето, че България не би трябвало да дава оръжие на Украйна, с цел да не се въвлича във военния спор.

А съветската посланичка Елеонора Митрофанова очевидно желае да ни покаже какво би било да се въвлечем - " миротворчески " ни демонстрира във Facebook по какъв начин армията на страната й изстрелва ракети против украинските Военновъздушни сили.

И една неприятна вест (не че предходните бяха добри): в дребните часове на деня научихме за гибелта на барабаниста и вокалист на Foo Fighters Тейлър Хокинс. Жалко, единствено на 50 година, доста надарен, татко, брачен партньор, другар, кумир на мнозина... Светъл му път.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР