Не е нужно да се създава храна за клюки. Така

...
Не е нужно да се създава храна за клюки. Така
Коментари Харесай

Кирил Вътев не иска да създава храна за клюки с оставката си


Не е нужно да се основава храна за злословия. Така някогашният длъжностен аграрни министър Кирил Вътев разяснява пред bTV на Димитър Главчев.

Той изясни, че не е останал като завещание в служебното държавно управление, а е бил поканен от служебният министър председател Димитър Главчев. " Той ми сподели, че ще бъда използван политически, а аз не виждам на това, защото желаех да продължа законопроектите, които са фундаментални за българското земеделие. Тези законопроекти ще продължат, само че дали Народното събрание ще ги гласоподава!? ", не е сигурен Вътев.

Иначе оставката му е била поискана напълно поредно и закономерно . " Господин Главчев ми се обади и ми сподели, че не може да се случи това, което аз желая ", сподели Кирил Вътев.
 Кирил Вътев уговорил с Главчев уволнението си от Министерство на земеделието и храните авансово
Кирил Вътев уговорил с Главчев уволнението си от Министерство на земеделието и храните авансово

Ако не се получи едно изискване

По думите му доста хора злоупотребили с неговото доверие. " Моля ви да затворим тематиката, тъй като не е забавна на никого, а на мен ми е досадна ", прикани Кирил Вътев.

Той посочи, че е в прелестни връзки с новия аграрни министър Георги Тахов.

Кирил Вътев обаче съобщи, че няма да се върне повече в политиката. Аргументът - това, което се случва в родната политика с партийната честност, не му харесва.

За обстановката в българското земеделие Вътев уточни, че България внася най-вече мляко от Унгария . В България насилствената национализация на земеделието докара до огромно отделяне на хората от земята, посочи Кирил Вътев.
 Димитър Главчев сменя и земеделския министър
Димитър Главчев сменя и земеделския министър

Иска Георги Тахов да замести Кирил Вътев, който бил виновен за недоволството на земеделците

" Трябва да се бие камбаната, да се бие паника и да се покаже, че не може да разчитаме повече на импорт ", прикани Вътев. Той прикани политиците, които се борят за гласове на изборите, да осъзнаят къде се намира страната и в какво положение се намира българското земеделие.

Той счита, че е имало политическа интервенция в. Целта - да се сътвори неустойчивост и напрежение в държавното управление. Градивните два митинга завършиха със съглашения. Прекалено амбициозната " Зелена договорка " сътвори проблем в цяла Европа и целия поземлен бранш, сподели още Кирил Вътев.

Той добави, че българското земеделие ще страда, до момента в който политиците не осъзнаят, че има риск от апетит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР