Качеството на съня е много важно за това колко продуктивни

...
Качеството на съня е много важно за това колко продуктивни
Коментари Харесай

6 необичайни трика за пълноценен сън, за да сте свежи на другия ден на работа

Качеството на съня е доста значимо за това какъв брой продуктивни сме на идващия ден до момента в който сме на работа. Напрежението и стресът несъмнено са врагове на положителното наспиване, само че има още редица дребни на пръв взор фактори, които влияят отрицателно.

Експертите от американската Национална фондация за съня показват няколко необикновени трика, които оказват помощ със заспиването и подсигуряват по-добра отмора:

Спортувайте

Не е нужно да ходите всеки ден на фитнес, само че да имате най-малко малко придвижване денем. Излежаването през целия почивен ден сигурно пречи на заспиването вечер.

Настройте температурата в спалнята си

Колкото и да е студено на открито, при подготвяне за лягане температурата в спалнята ви не би трябвало да е прекомерно висока. Експертите показват, че там не би трябвало да е горещо, а даже леко хладно - сред 15 и 19 градуса.

Матракът и възглавницата са изключително значими

Старият ви матрак може да ви е доста обичан, само че в случай че към този момент го ползвате към 9-10 години, значи е време да го промените. Възглавницата, от своя страна, би трябвало да ви е по размер и да ви е комфортна.

Светлината би трябвало да бъде приглушена

Дори преди да е пристигнал моментът за лягане, светлината в стаята, в която се намирате, не би трябвало да е прекомерно мощна. Добре е тя да бъде мека и приглушена.

Избягвайте яденето, алкохола и цигарите

Яденето на значителни и пикантни вечери преди лягане ще ви аргументи сериозен дискомфорт. Избягвайте ги най-малко 2-3 часа преди лягане. Ако сте гладни, хапнете нещо малко не по-късно от 45 минути преди сън.

Успокойте тялото си

Непосредствено преди лягане правете нещо, което ви кара да се отпуснете. За някои четенето е най-хубавият избор. По-добре избягвайте преносимия компютър или смарт телефона си, поради нападателната светлина на мобилните устройства, която може да ви разсъни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР