В основата си пътуването е опознаване на света, а за

...
В основата си пътуването е опознаване на света, а за
Коментари Харесай

Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция

В основата си пътуването е опознаване на света, а за политиците туризмът предлага една от редките благоприятни условия за стимулиране на локалната претовареност, генериране на доходи и по едно и също време покачват груповото равнище на емпатия на човечеството. Какво стои зад реакцията на Европа против свръхтуризма? Отговор търси Euronews.

Няма стопански бранш, ваксиниран против неподходящи резултати, само че в туристическата промишленост те са управляеми с подобаващия набор от защитни ограничения и подобаващата композиция от политики. Ето и три образеца:
 Снимка 661317
Източник:

Париж и понижаване на замърсяването

С пътуванията и туризма, съдействали с 33,5 милиарда евро за Брутният вътрешен продукт на столицата на Франция, Париж беше коронован за най-мощната градска дестинация в света от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) през 2022 година

Но това е единствено половината от историята. Тъй като усили приходите от туризъм с минимум една четвърт в границите на десетилетие, започвайки през 2010 година, Париж съумя да понижи замърсяването на въздуха с 50%.

За това бяха нужни целенасочени и съгласувани старания от страна на градските управляващи, жителите, посетителите и промишлеността на гостоприемството - действайки взаимно.

За къси 10 години Париж съумя да понижи потреблението на коли с впечатляващите 40% и възприе устойчивостта посредством начинания като Street Code, насърчавайки екологичния превоз.

Градът показва уговорката си към сигурността на пешеходците, като вкара зони без коли към учебните заведения и удвои броя на велосипедните алеи — голяма мрежа от 1120 километра.

Това обстойно прекрояване на градския превоз доста понижи въглеродния отпечатък и усъвършенства качеството на живот както за парижани, по този начин и за посетителите.
 Какъв е туристическият налог в европейските страни през 2024 година
Какъв е туристическият налог в европейските страни през 2024 година

Много известни курорти и културни забележителности интензивно се борят със свръхтуризма

Достъпни жилища във Виена

Очаква се популацията на Виена да доближи 2 милиона до 2027 година и това е един от най-бързо разрастващите се градове в Европейски Съюз. Също по този начин е известно място измежду туристите.

През 2019 година - референтна година за пътуванията, Виена записва съвсем 18 милиона нощувки. Забележително е, че четирима от всеки пет гости идват от чужбина.
 Снимка 623672
Източник:

Често одобрявана за даденост, промишлеността на пътуванията и туризма е главен мотор на приходите от експорт за огромни и дребни стопански системи. В случая на Австрия секторът съставлява цели 39% от общия експорт на услуги на стойност 53 милиарда евро през последната представителна година преди Коронавирус (2019).

Градските управляващи на Виена дефинират равнищата на общинските наеми и употребяват сдружения с лимитирана облага като метод за увеличение на предлагането на жилища, като в същото време поддържат цените под надзор. Наемите, които тези субекти могат да начисляват, са основани на разноските, което води до числа с 30% под междинните за пазара.

Въпреки това притокът на нови поданици и гости сложи провокации, изключително във връзка с предлагането на жилища и достъпността. В отговор Виена предложи майсторски клас по политики в региона на обществените жилища — заслужен за вниманието на кметовете по целия свят.

В момента към половината от жителите на града живеят в общински или субсидирани жилища.

Градските управляващи на Виена дефинират равнищата на общинските наеми и употребяват асоциации с лимитирана облага като метод за увеличение на предлагането на жилища, като в същото време поддържат цените под надзор. Наемите, които тези субекти могат да начисляват, са основани на разноските, което води до числа с 30% под междинните за пазара.
 Снимка 658094
Източник:

Копенхаген: Казусът с ръководството на отпадъците

Метаморфозата на Копенхаген през последните тридесет години не е нищо друго с изключение на забележителна, преминавайки от избледняваща столица към динамичен метрополис, постоянно възхваляван измежду най-желаните места за живеене.

Населението на града е повишено с 13% сред 2010 година и 2023 година и в този момент Копенхаген може да се похвали с почти 1,4 милиона поданици. Броят на посетителите се усили още по-бързо — набъбна с 50% за по-малко от десетилетие и доближи кулминационната точка си с рекордните 12,7 милиона нощувки през 2019 година

Чрез изгаряне на отпадък и генериране на електричество от него Копенхаген се оправи с два казуса с едно решение — усъвършенства енергийната си сигурност, като в същото време се оправи с казуса с ръководството на отпадъците.

На фона на този свръхестествен напредък Дания трябваше да се бори с високите равнища на битови боклуци на глава от популацията и обезверено се нуждаеше от намиране на по-устойчив път напред. Отговорът пристигна под формата на самодейността Circular Copenhagen, която имаше за цел цифра от 70% рециклирани боклуци до 2024 година

Тук още веднъж новаторското основаване на политики, съчетано с изострен фокус върху синергията и използването на най-новите технологии, е това, което направи разликата. Чрез изгаряне на отпадък и генериране на електричество от него Копенхаген се оправи с два казуса с едно решение — усъвършенства енергийната си сигурност, като в същото време се оправи с казуса с ръководството на отпадъците.

И това е единствено върхът на айсберга. Градът заявява упоритостта си да стане " най-устойчивата дестинация в света ". Такива тактики са както добър бизнес в изискванията на все по-конкурентен световен туристически пейзаж, по този начин и вярното нещо, което би трябвало да извършите.
 €5 вход за гостите на Венеция: градът ще се бори със свръхтуризма. Отново
€5 вход за гостите на Венеция: градът ще се бори със свръхтуризма. Отново

Гостите на града на възраст над 14 години ще би трябвало да закупят " входен билет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР