4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час

...
4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час
Коментари Харесай

Катастрофата с К. Петков: 4 нарушения на скоростта с по10-20 км/ч е имал шофьорът на джипа на НСО

4 нарушавания на скоростта с по 10-20 км в час е имал в предишното си лидерът на автомобила на НСО, който катастрофира в сряда във варненския квартал Аксаково.

Това стана ясно от коментар на комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова телевизия.

В авариралата кола се е возил Кирил Петков, който е отивал на партийна среща. В случая почина лидерът на другата кола, който не е спрял на знак " Стоп " и е лишил преимуществото на джипа на НСО.

Направена е инспекция на историята на нарушаванията на двамата водачи - от момента на придобиването им на дееспособност до момента. Особено във връзка с умрелия лидер може би сега не е тематика да обсъждаме какъв брой и какви са неговите прегрешения. Също и за лидера на автомобила на НСО, само че това, което мога да кажа е, че във всички случаи техните прегрешения са обратно в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването по пътищата от позиция на попадане в рискова обстановка и предизвикателство на ПТП, разяснява комисар Ботева.

Запитана дали водачът от НСО има доста нарушавания в предишното, отговорът беше " Не ".

Онова, което е нарушил, е било обвързвано най-вече с неправилни дейности от негова страна, те не въздействат директно на пътно-транспортния травматизъм, добави тя. И даде за образец погрешно паркирано транспортно средство.

На въпрос дали е имал проблеми със скоростта, комисарят изясни, че са " пренебрежимо ниски ", както ги наричали някои систематични извършители. Запитана дали става въпрос за превишаване на скоростта с 10-20 км в час, Ботева отговори с " Да ". Всичко като регистрирани такива нарушавания са 4, добави тя.

Всички коли на НСО имат нужните документи, минават годишния механически обзор, съответният автомобил също. Имат подписана " Гражданска отговорност " на автомобилистите, само че когато става въпрос за такива организации - полицата е групова. Тези коли, както и тези на Министерство на вътрешните работи, те са с групови застраховки и по различен ред минава заверяването на годишния механически обзор, изясни комисар Ботева.

На въпрос дали са правени проби за алкохол и опиати на водачите на двете коли тя изясни, че всичко, което е зависело все още от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, е подхванато. Там, където е в неспособност да бъде взета такава проба на място, се взима кръвна проба в здравното заведение и такава е взета, включително и от натрупа на умрелия водач, изясни Ботева. Взета е проба за алкохол и опиати и от водача на НСО и резултатите се изчакват.

На въпрос дали пасажерите в колата на НСО са пътували с колани, тя изясни, че всичко е в развой на следствие и когато бъде оповестена изцяло инспекцията, ще бъде оповестено.

Участъкът, на който се случи тежката злополука, не се характеризира като сектор с централизация на ПТП-та или като рисков, безапелационна бе Ботева. Тя изясни, че при първичния оглед знакът " Стоп " е подложен на вярното място, въпрос на експертиза е.

По мотив тежката злополука в Пловдив, при която починаха двама младежи, Ботева изясни, че при започване на идната седмица ще излезе резултатът от теста за опиати на Кристиан Екмекчиян. Алкохолната проба е негативна.

21-годишният мъж е бил дееспособен все още, с по-малко контролни точки. Но в неговия случай някой си играе с изчисление на контролните му точки, тъй като той е бил нов лидер допреди година и там точките са по-малко. Потвърдено е обаче, че е имал 16 акта и фиша.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР