Частен остров, разположен във венецианската лагуна, който е бил във

...
Частен остров, разположен във венецианската лагуна, който е бил във
Коментари Харесай

Островът на Наполеон, който беше продаден за €9 милиона

Частен остров, ситуиран във венецианската лагуна, който е бил във притежание на Наполеон от 1797 до 1815 година, преди няколко години беше продаден за €9,5 милиона, напомня Daily Mail. Какво обаче се случва с мястото сега?

На красивия остров  имало цитадела от времето на императора. Днес тя е преустроена в жилищна постройка. Жилището, собтвеност на неизвестен милионер, се разполага на 170 кв. м повърхност и доста от истинските й елементи са се запазили през последните 200 години.
 Снимка 635413
Източник:

Криволичещи алеи под сянката на кипариси и вековни широколистни дървета водят до зданието. На разположение на жителите му са три бани, първокласно оборудвана кухня, голям хол, веранда с аспект към морето. В китния двор са подредени дървени маси и пейки, има беседка и бунар с прясна вода.

Островът е освободен от австрийска власт през 1859 година Като министър-председател в държавното управление на Прусия Ото декор Бисмарк в съюз с Италия съумява да завладее венецианската лагуна през 1866 година Апетитният остров е в листата на Световното завещание на ЮНЕСКО.
 Ирландия предлага 84 000 евро на искащите да се реалокират на безлюдни острови, само че има няколко уловки
Ирландия предлага 84 000 евро на искащите да се реалокират на безлюдни острови, само че има няколко уловки

Както предлага държавната стратегия

Последният дом на императора

Съдбата на Наполеон несъмнено е обвързвана с островите. Доказателство за това е и неговия финален дом - островът Света Елена, който през днешния ден не стопира да притегля туристи.

Наполеон Бонапарт е бил в заточение точно тук до края на живота си. Всъщност, за него това не е първи престой в заточение. Той е заставен да абдикира откакто коалиция от 6 европейски страни завладява Париж през 1814 година

Победителите изпрашют Наполеон в заточение на остров Елба, покрай крайбрежията на Тоскана, Италия. Той обаче съумява да се завърне и за повторно застава отпред на Франция, до момента в който неговата войска не претърпява огромно проваляне при Ватерло, днешна Белгия, през 1815 година Още през същата година той е и пратен на изгнание на място, откъдето сигурно няма по какъв начин да избяга.

На острова Света Елена Наполеон прекарва по-голямата част от времето си в имението Лонгууд, което се намира в градче със същото име. Той умира в имението през 1821 година, и в този момент то е музей, който е ръководен от френското държавно управление.
 Съоснователят на Гугъл Лари Пейдж си е купил пети остров
Съоснователят на Гугъл Лари Пейдж си е купил пети остров

Каква е цената на острова и къде се намира
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР