Животът във ферма от ранно детство значително укрепва организма и

...
Животът във ферма от ранно детство значително укрепва организма и
Коментари Харесай

Учените: Животът във ферма укрепва организма

Животът във плантация от ранно детство доста укрепва организма и понижава риска от развиването на алергии или астма, настояват учени от Европейската общественост за здравето на дихателната система  Като цяло децата, израснали във плантация, са с 26% по-малко склонни към алергените, разпространени в града.

В проучването изследователите проучват индикаторите за здравословното положение на 10 хиляди души от 13 страни от Европа и Австралия на възраст сред 26 и 54 години. Сред хората, прекарали първите няколко години от живота си във плантация с животни, алергиите са с 57% по-малко от останалите, израснали в градове. Освен това, данните демонстрират, че измежду живелите с животни вероятността да се разболеят от астма е с 54% по-малка. Особено отчетливо е благотворното въздействие на този метод на живот върху дихателната система при дамите. 

Според резюмето на научния отчет на откривателите от  Европейската общественост за здравето на дихателната система, по-доброто здравословно положение е резултат от дълготрайното и поредно излагане на скотски микроби, което с течение на времето води до подсилване на имунната система на индивида и ускорява естествените защитни сили против алергени.

Хипотезата допуска, че нескончаем контакт с животни може доста да понижи риска от редица болести, свързани с дихателната система.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР