Притчата Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски получи всеки един

...
Притчата Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски получи всеки един
Коментари Харесай

Главчев подари „Приказка за стълбата“ на министрите си

Притчата „ Приказка за стълбата “ на Христо Смирненски получи всеки един от министрите при започване на днешното държавно съвещание.

Творбата се падна на тазгодишната матура по български език и литература.

„ Смятам, че е уместно в навечерието на един от най-светлите български празници –  24 Май, да си я напомним всички “, уточни министър-председателят Димитър Главчев. „ Човек не би трябвало да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта и да си спомня от кое място е тръгнал “, означи още Главчев.

Премиерът уточни, че служебният кабинет има къс небосвод и съответни задания като организирането на почтени избори, само че все пак няма по какъв начин да остане „ ням и кьорав “ за това, от което се нуждаят българските жители. Министър-председателят даде образец с поддръжката на държавното управление за академичната общественост, която очакваше полагащото й се от началото на годината финансиране.

Още в понеделник по сметките на университетите МОН преведе 39 млн. лева Допълнително се обезпечават още 40,7 млн. лева

По този метод, с общия запас от близо 80 млн. лева ще може да се усили заплатата на всеки академични учител с 290 лева в държавните висши учебни заведения.

С 12 % ще се усилят възнагражденията и на административния личен състав и научно- изследователския състав на университетите.

Близо 7,5 млн. лева ще бъдат разпределени за увеличение на докторантските стипендии.

„ Това демонстрира какво е отношението ни към академичната общественост и е добре, че в навечерието на 24 май се случва всичко това “, акцентира министър-председателят Димитър Главчев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР