Димитър Главчев. Снимка: МС Притчата Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски

...
Димитър Главчев. Снимка: МС
Притчата Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Изпълняваме задачите си като служебен кабинет, но не губим сетивата си за нуждите на българските граждани

Димитър Главчев. Снимка: Министерски съвет

Притчата „ Приказка за стълбата “ на Христо Смирненски получи всеки един от министрите при започване на днешното държавно съвещание. Творбата се падна на тазгодишната матура по български език и литература .

„ Смятам, че е уместно в навечерието на един от най-светлите български празници – 24 Май, да си я напомним всички “ , уточни министър-председателят Димитър Главчев.

„ Човек не би трябвало да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта и да си спомня от кое място е тръгнал “ , означи още Главчев.

Премиерът уточни, че служебният кабинет има къс небосвод и съответни задания като организирането на почтени избори , само че все пак няма по какъв начин да остане „ ням и кьорав “ за това, от което се нуждаят българските жители. Министър-председателят даде образец с поддръжката на държавното управление за академичната общественост , която очакваше полагащото й се от началото на годината финансиране.

 

Още в понеделник по сметките на университетите МОН преведе 39 млн. лева Допълнително се обезпечават още 40,7 млн. лева По този метод, с общия запас от близо 80 млн. лева ще може да се усили заплатата на всеки академични учител с 290 лева в държавните висши учебни заведения .

С 12% ще се усилят възнагражденията и на административния личен състав и научно- изследователския състав на университетите. Близо 7,5 млн. лева ще бъдат разпределени за увеличение на докторантските стипендии.

„ Това демонстрира какво е отношението ни към академичната общественост и е добре, че в навечерието на 24 май се случва всичко това “ , акцентира министър-председателят Димитър Главчев.

Димитър Главчев: Пенсиите ще бъдат увеличени с 11%

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР