Животът ме е научил на едно - цената на една

...
Животът ме е научил на едно - цената на една
Коментари Харесай

Стоил Алипиев: Трябва да се помисли как парите да имат по-голяма покупателна способност

Животът ме е научил на едно - цената на една стока е такава, каквато някой ти я заплати. Може би значимият въпрос е по какъв начин да не се покачват цените - това в номинално изражение е мъчно да бъде спряно, само че е допустимо да се намерения по какъв начин парите да имат по-голяма покупателна дарба. 

Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев по време на организираната от Dir.bg, КРИБ и Агенция за поощряване на МСП

Перспективите за финансова непоклатимост и стопански напредък в еврозоната показват в третия панел още министърът на финансите (2014-2020) Владислав Горанов, министър-председателят на Република България (2013-2014), министър на финансите (2005-2009) Пламен Орешарски, депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на комисията по енергетика в Народно събрание Драгомир Стойнев, Любомир Дацов, зам.-министър на финансите (2001-2005), финансовият министър (2001-2005) Милен Велчев. Модератор е Николай Василев, ръководещ сътрудник на " Експат Капитал ", вицепремиер и министър на стопанската система (2001-2003).

По думите му нелоялните търговски практики за продажба на артикули и услуги са главен пазарен проблем, който изкривява целия пазар и е причина за повишение на цените.

 Снимка: Николай Илиев, Dir.bg

" Ако огромните търговски вериги, който обезпечават дребната и междинната потребителска кошница на потребителите, употребяват тези нелоялни практики, това въвлича измежду себе си целия пазар, тъй като дребните търговци ще са принудени да покачат и те цените ", изясни Алипиев.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

Той добави, че тези практики са главен проблем и на потребителите, защото харчат парите си нещо, което не им прави работа.

" Но това е проблем и на конкуренцията, тъй като, когато търговците употребяват нелоялните практики, принуждават тези, които са лоялни търговци, да влязат в сивия бранш, с цел да оцелеят ", сподели още ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите.

 Снимка: Николай Илиев, Dir.bg

Алипиев благодари на уредниците за поканата и опцията да участва на събитието.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР