Съединените американски щати изпадат в рецесия, като вече се забелязват

...
Съединените американски щати изпадат в рецесия, като вече се забелязват
Коментари Харесай

Възможно ли е САЩ да изпада в рецесия без да го осъзнава

Съединените американски щати изпадат в криза, като към този момент се виждат признаци на спад в основни области на стопанската система. Това твърди известният икономист Дейвид Розенберг, представен от Business Insider. Президентът на Rosenberg Research показва разнообразни предупредителни знаци, че забавянето към този момент е на хоризонта.

Коментарът му е в несъгласие с мнението на множеството вложители от Уолстрийт, като оптимистичните им настроения даже нарастват, защото данните не престават да демонстрират постоянна икономическа картина.

" През миналата година обаче се наблюдаваше забележителна смяна в международния стопански пейзаж, изключително с намаляващата мощ на американския $, защото страните по света се стремят към по-голяма икономическа диверсификация ", акцентира Розенберг.

Според икономиста актуалните данни сочат, че " спадът в стопанската система може да не е толкоз надалеч, колкото мнозина считат ".
 И Англия изпадна в криза
И Англия изпадна в криза

Това сочат предварителните данни за 6-тата стопанска система в света

Тази наклонност наподобява разумна, откакто страните от БРИКС застават отпред на придвижването за дедоларизация, което провокира опасенията на икономистите, че Съединени американски щати може да се насочат към криза. През 2023-а година БРИКС поредно се застъпваше за установяването на " многополюсен международен ред ".
 Снимка 516140
Източник:

Изтъкването на западното въздействие и хипотетичното манипулиране на валутите подхраниха известността на тази концепция, изключително измежду разрастващите се стопански системи. На този декор Розенберг следи и общо закъснение на икономическата интензивност. Данните за Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие се оказаха под упованията, а моделите за прогнозиране на криза сочат иден спад.

" Предпазливостта е оправдана. Признаците на напрежение на пазара на труда, съчетани със закъснение на интензивността в бранша на услугите, оказват напън за понижаване на растежа ", споделя Розенберг. 

Икономическите опасения се ускоряват в допълнение от геополитическото напрежение. Освен дейностите на БРИКС, споровете към този момент доведоха до усилване на световните безредици. Освен това, привлекателността на златото и цифровите валути дава различни пътища на щатския $ да загуби своята преобладаваща позиция.
 Икономист: Съединени американски щати ги грози 85% риск за криза - най-високата възможност след Световната финансова рецесия
Икономист: Съединени американски щати ги грози 85% риск за криза - най-високата възможност след Световната финансова рецесия

През 2024 година вероятността за криза са много голяма
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР