Животът е удивително нещо! А зараждането в майчината утроба и

...
Животът е удивително нещо! А зараждането в майчината утроба и
Коментари Харесай

Зараждане и развитие на бебето в корема на мама: 9 месеца в 3 минути видео

 бебе-в-утроба

Животът е изумително нещо! А зараждането в майчината вътрешност и появяването като човек в този свят е необикновено знамение, което майката природа е сътворила, избирайки дамата като съд за новия живот. 

Бременността продължава 40 седмици или 280 дни, като се брои от първия ден след последната менструация. Оттогава се пресмята примерния период на раждане.

Как протича развиването на зародиша в утробата? Ще проследим по месеци по какъв начин ембрионът се трансформира в очарователно бебе с черти на лицето, туптящо сърце и движещи се крачета.

Първи месец: оплодената яйцеклетка се внедрява в стените на матката, зачатието се е състояло.

Втори месец: от ембриона стартира да се образува мозък с два лоба и гръбначен мозък, глава с уши и очи, биещо сърце Различават се ръчички и крачета с пръсти. Ембрионалният интервал приключва.

Трети месец: при обикновено протичаща бременност плацентата се разполага в тялото на матката по нейната задна (най-често) или предна стена. Тя се образува изцяло в 15-16-та седмица на бременността, след 20-та седмица стартира дейната обмяна посредством плацентарните съдове. Органите са подготвени за независимо действие.

Четвърти месец: лицет става по-човекоподобно, бебето стартира да се движи.

Пети месец: придвижванията са по-активни. Краката стават по-пропорционални към тялото, ноктите са добре. Забелязват се вежди.

Шести месец: органите на бебето се образуват изцяло. Развива се слухът, реагира на звук.

Седми месец: появява се коса.

Осми месец: по време на бодърстване очите са отворени. Бебето заема позиция с главтаа надолу, прави енергични удари с крайници и ръце.

Девети месец: финият мъх (лануго) съвсем изцяло изчезва, ноктите на краката се образуват изцяло. Детето твърдо опира глава в горната част на шията на матката.

И по този начин, в края на бременността всичките органи и системи на детето са образувани, той е натрупал задоволително килограми и е пораснал на дължина.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР