Живописното езеро Орта се намира в северна Италия, но вероятно

...
Живописното езеро Орта се намира в северна Италия, но вероятно
Коментари Харесай

Приказният остров

Живописното езеро Орта се намира в северна Италия, само че евентуално поради близостта си с Лаго Маджоре е останало настрана от интереса на туристите. А не би трябвало, тъй като в средата му се гуши едно от най-кокетните островчета в Европа - Сан Джулио.

 Снимка 351207

Носи името на Св. Юлиан в чест на светеца, избавил мястото от хиляди змии и други влечуги и заровен тук през 5 век. Тогава е издигнат и параклисът с неговото име, който дружно с базиликата от 12 век, е една от главните атракции на острова. Религиозното минало се усеща и бенедиктинския манастир, поради градежа на който са разрушени много къщи и който е настоящ и сега.

 Снимка 351206

А точно накацалите безусловно над водата здания са най-притегателната линия на Сан Джулио. Сгушени една до друга на дребната повърхност, те оформят чаровни улички, по които няма трафик и ви дават опция да се потопите в бавния живот на острова. Независимо че е в северна Италия, той има забавен микроклимат - с изключение на обичайните за региона брези, може да се разноските и под палми. Всеки юни там се състои фестивала за антична и барокова музика Cusio.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР