Жител на Австралия, чието сърце спря насън, преживя клинична смърт,

...
Жител на Австралия, чието сърце спря насън, преживя клинична смърт,
Коментари Харесай

Невероятно! Мъж умря, но след час и половина възкръсна

Жител на Австралия, чието сърце спря насън, претърпя клинична гибел, траяла 90 минути, след което сърцето му стартира още веднъж да бие, оповестява News.com.au.

Инцидентът е станал предходната година. Австралиецът Алистър почивал със брачната половинка си в къща на плажа в столицата на провинция Британска Колумбия. През нощта жена му се събудила от хъркането на мъжа си. Въпреки това скоро тя схванала, че острият тон, който я събудил, не се повторил. Тя се пробвала да разсъни брачна половинка си, само че открила, че мъжът има сърдечен арест.

Жената звъннала на кола за спешна помощ и се пробвала да помогне на брачна половинка си, преди да дойдат лекарите. Парамедиците в продължение на 90 минути безрезултатно се опитвали да съживят сърцето на Елистър. Тогава уведомили жена му, че всичките им старания са напразни. Внезапно обаче, час и половина по-късно сърцето на мъжа още веднъж почнало да бие.

Желанието за живот у 59-годишния мъж доста изненадали лекарите. Алистър прекарал четири дни в болница под наблюдението на експерти в интензивното поделение. Лекарите споделили, че макар продължителния сърдечен арест пациентът нямал нито душевен, нито физически отклонения. Лекарите нарекли пациента Лазар в чест на библейския воин, който се издигнал от мъртвите четири дни по-късно.

Алистър отбелязва, че в този момент за него „ всеки ден е бонус “.

Превод: БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР