Жените с диагноза рак на гърдата са изправени пред порой

...
Жените с диагноза рак на гърдата са изправени пред порой
Коментари Харесай

Ракът на гърдата не се превърна в убиец на жената в нея

Жените с диагноза рак на гърдата са изправени пред проливен дъжд от ужасяващи страсти. Страхът за живота се смесва с тъжното чувство за загуба на женствеността.

Ерика Харт е жена, извървяла този път и през днешния ден се е посветила на това да даде кураж на дамите с диагноза рак на гърдата. И е уверена, че една интервенция не дефинира дамата като “по-малко жена ”.

Ерика е диагностицирана с рак на двете гърди, когато е единствено на 28 години. За страдание, при нея заболяването е с унаследен генезис – майката на Ерика умира от рак на гърдата преди да навърши 40 години, когато Ерика е едвам на 13. “Когато кажех на някого, че майка ми има рак, никой не вярваше. Макар че беше болна, тя продължаваше да работи на цялостен работен ден ”.

 Ракът на гърдата не се трансформира в палач на дамата в нея

Ерика получава диагнозата рак на гърдата през 2014-та, претърпява двойна мастектомия и минава едногодишен курс на химиотерапия.

Тя няма никакви съмнения за това дали да се подложи на интервенцията, тъй като е наясно, че това е най-хубавият й късмет да оцелее. Непосредствено след операцияра обаче си дава сметка, че когато един ден има деця няма да може да кърми.

“Но в никакъв случай не съм гледала на гърдите си като на нещото, което ме прави женствена или на най-важното нещо, с което привличам мъжете. Харесваше ми да мога да чувствам зърната си, само че все пак загубата на гърдите ми не беше чак толкоз тежка ”, споделя Ерика.

Ракът на гърдата по-често води до гибел измежду тъмнокожите дами.

 Ракът на гърдата не се трансформира в палач на дамата в нея

 Ракът на гърдата не се трансформира в палач на дамата в нея

Докато се бори с рака на гърдата, Ерика осъзнава, че акциите за предварителна защита най-често са ориентирани към белите дами от междинната класа. “Реших да покажа голото си тяло и белезите си, с цел да припомня на тъмнокожите дами, че те също могат да се разболеят и че е значимо да се преглеждат профилактично ” , изяснява тя.

 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР