Жълт код за сняг и поледици издаде НИМХ за 6

...
Жълт код за сняг и поледици издаде НИМХ за 6
Коментари Харесай

ЗИМАТА ДОЙДЕ: Жълт код за сняг и поледици за 6 области в страната

Жълт код за сняг и поледици издаде Национален институт по метеорология и хидрология за 6 области в Западна и Северозападна България. Той е за София град, София-област, Перник, Видин, Монтана и Враца.

Днес над страната ще бъде най-вече облачно. Преди обяд тук-там в Западна България към момента ще има снеговалежи, само че в следобедните часове краткотрайно ще спрат, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър. В Дунавската низина вятърът ще е слаб от изток-североизток.

Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат от 1°-2° в северозападните региони до 9°-11° на изток, в София - към 3°.

Вечерта от запад-югозапад ще стартират нови превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще обзет съвсем цялата страна. На доста места в Западна България ще има условия за поледици.

В Северозападна България преваляванията ще са най-вече от сняг и се чака да се образува нова снежна завивка - до 10 см.

Във всички региони на София се правят обработки на пътните платна посредством разпространяване на смеси срещу замръзване. На терен са 104 снегорини. Приоритетно се обработват със соли срещу замръзване пътните платна на улиците, по които се движи градският превоз и главните улици в кварталите. В регионите „ Овча купел “, „ Надежда “, „ Панчарево “, „ Подуяне “, „ Витоша “ и „ Оборище “ от улиците се избутва сняг. Извършва се и повторна обработка с пясък и избутване на снежна маса на пътищата в Природен парк „ Витоша “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР