Извънредните мерки срещу коронавируса в Северна Италия се отразиха и

...
Извънредните мерки срещу коронавируса в Северна Италия се отразиха и
Коментари Харесай

Коронавирусът в Италия удари товарния транспорт у нас

Извънредните ограничения против ковид в Северна Италия се отразиха и на товарния превоз. Български превозвачи стопираха камионите поради десетки затворени предприятия, предава БНР.
През България и граничния пункт „ Кулата “ към пристанищата в Гърция и оттова към Южна Италия пътуват ТИР-ове от седем страни. От няколко дни трафикът е „ уплашен “ в резултат на мащабите, с които се популяризира коронавирусът в Северна Италия.
„ Десетки заводи са затворени, което е принудило наши водачи да се върнат “, сподели Александър Стамболийски, ръководител на Съюза на българските транспортни служащи.
„ Някои от сътрудниците взеха решение да не изпращат колите си в Италия, с цел да не позволен блокирането на водачите си там “, уточни той.
Засега не са въведени специфични ограничения и ограничавания по фериботните връзки с Южна Италия, сподели още Стамболийски, само че не изключи и подобен сюжет: „ Ще става все по-трудно, тъй като нервността в Северна Италия става все по-голяма. Ако се разшири болестта, допускам, че италианските управляващи ще вкарат ограничавания и в южната част, откъдето минава трафикът на фериботната линия “.
По думите му всяка сходна рецесия калкулира загуби за сектора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР