Източникът заяви, че атаката е предизвикала голям пожар в завода

...
Източникът заяви, че атаката е предизвикала голям пожар в завода
Коментари Харесай

Среднощна украинска атака с дронове по руски стоманодобивен завод

Източникът съобщи, че офанзивата е провокирала огромен пожар в завода и чиновниците са били евакуирани.

Атаката съответствува с отбелязването на втората годишнина от съветската инвазия в прилежащата страна, отбелязва Ройтерс.

" Суровините от това дружество се употребяват за производството на съветски ракети, артилерийски въоръжения и дронове. Следователно това е законна цел за Украйна ", сподели източникът, без да прецизира местоположението на завода.

Последният, към този момент, пакет наказания на Европейски Съюз слага на мушка съветски индустриални мощности в черната металургия. 

Пожар избухна и беше сподавен на територията на най-големия цех на съветския производител на стомана НЛМК, заяви рано сутринта в събота регионалният губернатор, представен от Ройтерс.

По първични данни пламъците в предприятието са провокирани от дрон, написа липецкият губернатор Игор Артамонов в обществената мрежа " Екс ", без да загатва Украйна. 

Видеозапис, оповестен в обществените мрежи, демонстрира гърмеж, а нощното небе над града е осветено от огромно сияние.

Заводът, който е главната индустриална мощ на НЛМК (Novolipetsk Steel), се намира на към 400 км от руско-украинската граница. Той е профилиран в изработката на плоски стоманени произведения, като в него се създава 80% от стоманената продукция на НЛМК и 18% от съветската стомана.

Няма жертви, съобщи Артамонов.

НЛМК заяви в обществените мрежи, че пожарът е избухнал в 1:40 ч. през нощта. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР