Източник: www.bmw.bg Развойният процес води прототипите на новото Sports Activity Vehicle

...
Източник: www.bmw.bg Развойният процес води прототипите на
новото Sports Activity Vehicle
Коментари Харесай

Новото BMW X5 преминава тежки тестове между Полярния кръг и Южна Африка

Източник: www.bmw.bg

Развойният развой води прототипите на новото Sports Activity Vehicle до най-различни терени, през всички климатични зони на света.

Днес на полярния кръг, на следващия ден към този момент в Южна Африка, а за край и няколко обиколки на Нюрбургринг: тестванията на динамиката на ръководството на наследника на актуалното BMW X5 са по едно и също време тежки тестове и инспекция на многостранната функционалност. В рамките на развойния процес към серийно произвеждане новото Sports Activity Vehicle (SAV) минава през изключително интензивна и разнообразна тестова стратегия. Тя води прототипите на новото BMW X5 през всички климатични зони на света до най-разнообразни и предизвикателни терени, където своите качества би трябвало да потвърди най-вече изцяло новоразработеното окачване.

Като първият високопроходим, който впечатлява с типичната за марката радост от шофирането както по междуградски пътища с доста завои, по този начин и по дълги магистрални прави, BMW X5 от първо поколение още преди близо две десетилетия слага основите на напълно нова категория коли Sports Activity Vehicles. При бъдещото, четвърто потомство на модела всестранният гений ще бъде разгърнат още по-силно. Това става възможно с помощта на въвеждането на нови системи на окачването, които за пръв път ще се оферират за BMW X модел и са отчасти неповторими в сегмента. Така например новият Офроуд-пакет предлага впечатляващата композиция сред висок комфорт на возене на пътя и опция с натискане на бутон настройките на автомобила да бъдат адаптирани перфектно към разходки отвън пътя. Сняг, пясък, скали или трошляк – новото BMW X5 е готово с съвършените настройки на задвижването и окачването за всякаква настилка.



Увереността, с която новото BMW X5 форсира, завива и стопира при всички тези условия, се показва от прототипите в зимният тестов център в Арйеплог, Швеция, макадамовите трасета в Южна Африка, както и пустинните и покрити с пясъчни дюни местности в Съединени американски щати. Понякога автомобилите се движат при постоянни минусови температури, от време на време са посрещани от изгаряща горещина. Те би трябвало да се оправят както с рисково сухия въздух в планините, по този начин и в тропическа влага и кални сектори. И защото това са само фрагменти от неподражаемия характер на автомобила, също толкова важни са и настройките, направени на тестовите полигони на BMW Group в Мирамас, Южна Франция, на високоскоростното трасе в Таладега в Алабама, Съединени американски щати, както и на състезателната писта Нюрбургринг в Германия. Натрупаните там данни показват, че новото BMW X5, изключително с Адаптивното М окачване Professional и също предлаганото за пръв път Интегрално активно кормилно ръководство, дава отговор на най-високите условия по повод на пъргавината, прецизността, увереността и комфорта.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР