Източник: Станислав Стоянов Татковците не могат да кърмят, но ако

...
Източник: Станислав Стоянов Татковците не могат да кърмят, но ако
Коментари Харесай

Форум бременност и детско здраве - 2 ден

Източник: Станислав Стоянов

Татковците не могат да кърмят, само че в случай че пожелаят, сполучливо ще анулират дамите си в промяната на памперси. Това потвърдиха бъдещи татковци по време на Форум бременност и детско здраве . Вторият ден от събитието, което Puls.bg провежда за осми следващ път в София, мина по знака на нагледните демонстрации. Как се кърми новороденото, в каква поза и какъв метод се хваща, по какъв начин татковците най-лесно да сложат памперса на мърдащото мъниче, по какъв начин се къпе и повива бебето, техники за оказване на първа помощ. Това са част от потребните препоръки, които нашите лектори дадоха по време на интерактивния ни панел.

„ Всичките лекции бяха доста забавни и несъмнено има какво да се научи от тях. С подготвеност идваме на такива мероприятия, тъй като за първо дете те са ни доста потребни. Всяко едно нещо, което може да се извлече от тези лекции, е ужасно. Начинът, по който се поставят пелените, колкото и за някои да е обикновено, за нас към момента е неразбираемо. Също по този начин нещата с термометрите, бибероните, всяко ново нещо, което чуем, ще ни е от изгода “, описа Росалина Георгиева , която е бременна в 7-ия месец. Нейният другар Явор Комитов бе от смелчаците, които се качиха на сцената на форума, с цел да пробват да сменят памперси на плачещо и наакано бебе-кукла

под зоркото око на акушерка. „ Това е първият памперс, който смених. Сигурен съм, че няма да бъде и последния. Дойдох на Форум бременност и детско здраве , с цел да се науча на някои неща, които не знам. Презентацията за кърменето също доста ме впечатли, тъй като беше много образна и несъмнено никой, който я е видял, няма да я не помни “, сподели мъжът, който изслуша деликатно заръките на експертите и даде обещание да оказва помощ на жена си в грижите за новороденото.

Източник: Станислав Стоянов

Д-р Диана Аргирова

обясни на хората, пристигнали на лекциите, най-важните неща, които би трябвало да знаят за бебето

след изписване от родилния дом. По думите й, постоянно родителите са обезпокоени в първите дни, навличат бебето или затоплят прекомерно помещението, с цел да не се разболее мъничето. „ Бебетата не би трябвало да се дехидратират. Термо загубата също е доста значима, тъй като те са доста склонни към прегряване… Средно към 22 градуса би трябвало да бъде температурата в помещението, в което ще се отглежда бебето. Това важи за първите седмици, след което тя би трябвало да се понижава последователно. Докато температурата на къпане – към 26-27 градуса “, изясни тя.

Пъпната раничка би трябвало да остава постоянно чиста. В гънките по телцето на бебето може да се задържат мазнини от масажа на бебето след баня. Те би трябвало да се почистват усърдно с тампон. Родителите би трябвало да отделят най-голямо внимание на подмишниците, зад ушите, ингвиналните гънки, тези на крачетата, разясниха представителките на

Алианса на българските акушерки . Те взеха присъединяване в

един от най-интересните панели в неделната стратегия на Форум бременност и детско здраве и разговаряха с доста бременни и майки по тематиките, които ги вълнуват. От своя страна акушерката Елена Василева изнесе урок по кърмене. „ Когато бебето е прилепнало компактно до гърдата и майката не усеща болежка, това е аршин, че то суче правилно… Не прицелвайте гърдата към устичката, а я насочете в зоната под нослето. Детето има сукателен инстикт “, сподели консултантът по кърмене.

Свързани публикации.. Форум бременност и детско здраве - 2 ден 0 Елена Василева: Най-често повода за понижаване на кърмата е стрес 0 Д-р Иван Диков: За изборите, които може да прави бъдещата майка за раждането 0

„ Кърмете, кърменето оказва помощ за отслабването, защищава от следродилни кръвоизливи и ни оказва помощ да си възвърнем тежестта без да съблюдаваме по-драстични диети. Разхождайте се, доста значимо. Останете на открито измежду природата и по този метод по-лесно ще свалите килограмите “, разясни доктор Райна Стоянова , чийто лекция бе за верния метод, който майките да изберат, с цел да влязат във форма след раждането. Според нея сънят също е не без значение, тъй като неналичието му води до повишаване на хормоните на напрежението, които карат някои дами да похапват повече.

Както на Лазаровден, по този начин и на Цветница, екипът на Puls.bg зарадва доста от посетителите с награди от обичайна лотария. Очаквайте още извънредни материали за позитивните страсти от Форум бременност и детско здраве.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР