Източник: Санофи Фармацевтичната компания „Санофи“ се сдоби с нов генерален

...
Източник: Санофи Фармацевтичната компания „Санофи“ се сдоби с нов генерален
Коментари Харесай

Санофи с нов генерален мениджър за лекарства и обща медицина

Източник: " Санофи "

Фармацевтичната компания „ Санофи “ се снабди с нов общоприет управител за направление „ Лекарства обща медицина “. Йерун Вайтес ще дава отговор за Централна и Югоизточна Европа. Тук влиза бизнеса на компанията в 13 страни в района - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Той ще следи и процеса на създаване и въвеждане на дълготрайни стратегически политики за развиване на бизнес направлението „ Общи медикаменти “ в горепосочения пазар, оповестиха от пресцентъра на компанията.

Назначението на Йерун Вайтес е част от реорганизацията на бизнес направлението „ Лекарства обща медицина “ за Европа и обединяването на страните в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, ръководен от Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия.

Новият общоприет управител ще продължи да бъде ръководещ шеф за България и координатор за всички бизнес посоки на фармацевтичната компания за 9 страни - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Той заема тези позиции от 2015 година, като от този момент дава отговор за недряването на новия учредителен модел в компанията.
Свързани публикации.. Тереза Маринова – дипломат на акция за имунизациите 0 Безплатни проучвания за диабет в 11 града 0 Българка ще дава отговор за здравната политика на Sanofi в Централна и Югоизточна Европа 0

Йерун Вайтес има магистърска степен по стопанска система от Амстердамския университет, след дипломна подготовка по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в региона на маркетинга от Лионския университет. Той е с над

20-годишен опит във фармацевтичния и биотехнологичен бранш, насъбран в разнообразни мултинационални компании. Работил е на разнообразни интернационалните позиции

в доста лечебни области, както и за създаването на тактики за нови артикули и бизнес развиване. Той става част от екипа на „ Санофи “ през 2010 година като старши шеф, началник на направление Ренал – Европа, управляващ стратегическия екип за Европа.

От 2014 година до в този момент той е общоприет управител на компанията в България, а от есента на 2015 година и координатор на SECE MCO.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР