Така преди 5 години избирателите дадоха управлението на Истанбул на

...
Така преди 5 години избирателите дадоха управлението на Истанбул на
Коментари Харесай

Местните избори в Турция: Истанбул ще определи бъдещето на страната

Така преди 5 години гласоподавателите дадоха ръководството на Истанбул на лидера на обединената съпротива Екрем Имамоглу. Сега турският президент е решен да си върне контрола над 16-милионния град, още повече, че като стопански и обществен център на страната Истанбул е решителен тест за опциите на опозицията да бъде сериозен противник на президентската партия на идващите президентски избори след четири години.

Реджеп Тайип Ердоган си обезпечи трети мандат на президентските избори предходната година, само че в този момент главните опозиционни сили се надяват да задържат огромните градове, в т. ч. Истанбул, столицата Анкара и туристическа Анталия - тъй като „ когато имаш Истанбул, непосредствено влизаш в националната, че и в международната политика ”, споделят турски политолози. Контролът над Истанбул значи и надзор над забележителна част от стопанската система на Турция, в това число търговията, туризма и финансите.

Кандидат на партията на Ердоган в Истанбул, е Мурат Курум, 47-годишен някогашен министър на околната среда и урбанизацията. Сегашният кмет, 52-годишният Екрем Имамоглу от десетилетия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР